Vad är Modeling ombud?

Modeling agenter är människor som hittar jobb för modeller, eller enheter som modellagenturer. Människor kan ha ett specifikt medel när de arbetar i modelleringen fältet eller de kan företrädas av ett organ. Ombudet eller organet konstaterar öppna arbetstillfällen som kan vara idealisk för den modell och hjälper dem att träffa avtal med en rad olika källor. Modellering är ofta som modefotografering eller banan bara, utan en modell i kan hjälpa en modell finna kommersiellt arbete, katalog arbete, specialiserade fotografi fungerar eller ens agerar jobb.

modellering Agenten skulle tjäna pengar när han eller hon får jobb för de människor han eller hon företräder, och detta är vanligtvis baserad på en procentsats av lönen från klienten. Branschstandard för mode är 10% men vissa modeller medel kan ta ut mer än så, upp till ca 33%. Agenter som ber om en mycket mer än de facto-standard får inte vara ansedda.

Det är viktigt att förstå att modellera agenter inte ska tjäna pengar på andra sätt. Till exempel organ knutna till skolan är vanligen bedrägerier och eftersom de tar ut pengar för att representera modeller, kan de inte alla som motiverade att hitta ett arbete för sina modeller. I de flesta fall bör en modellering agent tjäna pengar först när personen de företräder har, som hjälper försäkrar att agenten är alltid aktivt söker arbete för dem de företräder.

Ett fåtal modeller agenter arbetar privat, majoriteten av lediga jobb inom modebranschen bokas av stora byråer. De som vill bryta sig in i branschen tenderar att ha bättre tur när de är representerade av en ansedd byrå, i synnerhet en som är hög profil. Större myndigheter tenderar att betyda fler arbetstillfällen, men också ökad konkurrens om arbetstillfällen och att ens komma byrå representation. Med tanke på konkurrensen på modelleringsarbete kan stora byråer välja och vraka de modeller de tror kommer att göra mest pengar på myndigheten.

En fråga om att välja privat modellering medel är det sätt på vilket avtal definieras. En agent med ett litet företag kan ha möjlighet att boka modeller för vissa jobb men de undertecknande upp med att agenten inte bör underteckna kontrakt som ger agenten exklusiva bokning rättigheter. Modeller flyttar ofta från en agent till en annan utan ensamrätt avtal kan påverka karriären eftersom de håller modellen bundna till endast få arbete från en agent.

Ibland modellering agenter specialiserade på vissa typer av modellering. Vissa människor representerar barnen bara, och andra boken arbetstillfällen för hand eller fötter modeller. Den typ av modellering människor vill fortsätta kan påverka vilken typ av myndighet eller ett ombud de vill ha.

Som med alla andra branscher finns det bedrägerier som drivs av dem som uppträder som lagliga modellering agenter. Personer att intervjua med läkemedel bör ta reda på så mycket de kan om byrån och göra lite forskning om schablonersättningar och kraven på en modell agent. Viktigast när rörelsen drivs legitimt är att ta reda på om agentens kontakter och framgång i att boka jobb. Representation genom modellering agenter spelar mindre roll om agenten är misslyckade på hans eller hennes arbete.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.