Vad är Akademiska Regalia?

Akademiska insignier är specialiserad kläder som bärs av akademiker. Vanligtvis är akademisk regalier bäras på graderingar och formella evenemang, men vid vissa högskolor, som traditionen med klädd i akademisk regalier alltid lever vidare. En rad olika stilar av akademiska regalier bärs runt om i världen, även om det är generellt sett, akademiska regalier ganska konstanta.

tradition att bära akademisk regalier utvecklats från två olika källor till inspiration. Den första var blomningen av kulturen i Mellanöstern, där eleverna traditionellt bar formella kläder på universitet, och denna vana antogs av många europeiska traditioner för högre utbildning. Dessutom var ursprungligen europeiska universiteten endast öppna för personer i kloster, så att eleverna var oftast redan sitter på formella kläder eller kappor att spegla sina religiösa åtaganden.

stil akademiska slitna regalier varierar beroende på både om någon är, och där han eller hon rankas på akademisk nivå. Som regel omfattar akademiska regalier en formell klänning eller dräkt, som kan vara utformad för att lämnas öppna eller stängda beroende på land, tillsammans med någon form av huvudbonader som en plan, hård hatt eller en mjuk tam, den huvudbonader kan vara dekorerad med en tofs. Examensarbete innehavare också har rätt att bära huvor av varierande längd, och de kan också bära halsdukar, sladdar, eller stoles att spegla olika akademiska utmärkelser.

kläder som bärs av innehavare av kandidatexamen brukar vara det mest enkla , medan doktorander kläder är kraftigt ornamenterade. Medan traditionella akademiska regalier är svart, en del människor bär kläder i skolan färger, särskilt om de innehar doktorsgrad, och huvor slitna med akademiska regalier är colorcoded, vilket återspeglar den skolan och större för bäraren. I vissa högskolor, kommer akademisk regalier i form av formella "klädsel" regalier och "klä av" svart regalier bäras till vardags tillfällen.

Eftersom akademiska regalier är extremt dyra och sällan sliten, många människor föredrar att hyra sin kläder, men köper sina huvor. Kåpor köps på grund av deras unika färgkodning behov, vilket gör att deras bärare att hyra klänningar för framtida formella tillfällen samtidigt som de har tillräckliga huven. Längden på huven bestäms av graden hade med kandidatexamen är den kortaste, medan forskarutbildningen kåpor är längst.

En stor mängd material som används för att göra akademisk regalier från bomull till sammet, och vanligtvis människor har en mängd val när de köper eller hyr akademisk riksregalierna. Folk som köper deras kläder tenderar att föredra högre kvalitet tyger, så att plaggen kommer att pågå genom år av användning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.