Hur ska jag förhandla om en högre lön?

en högre lön är något som varje arbetstagare vill. Att ha en lön som är högre än din ingångslön väntas inom minst ett år att starta ett jobb. I vissa jobb, får lön förhandlingar äger rum i den inledande intervjun scenen. I andra jobb kan du förväntas förhandla en högre lön när antingen du eller arbetsgivaren anser att tiden är rätt. Det finns några tips och tekniker som kan leda till en framgångsrik löneförhandling.

Det första steget är att informera din arbetsgivare att du vill prata med honom eller henne om det gäller din lön. Detta bör göras på ett icke-konfronterande sätt, och ansökan kan göras antingen personligen eller via e-post. Om arbetsgivaren är öppet för din förfrågan, sedan kan han eller hon tycker att löneförhandling är en livskraftig ämne för diskussion.

Om du känner att du ska en högre lön, se till att du gör din forskning. Kolla liknande jobb lön till din. Ta reda på hur mycket en person som gör samma jobb som du tjänar på olika andra företag. Du kan använda denna information både som en guide och att förhandla.

Gör en lista av anledningarna till att du känner att du förtjänar en högre lön. Dessa kan inbegripa förändringar inom ditt jobb roll. Du kan ha fått mer arbete än vad som ursprungligen angavs vid din första intervju, till exempel. Ditt jobb kan nu omfatta utbildning övrig personal. Ni kanske tycker att ditt arbete har bidragit en vinst för företaget som inte skulle ha hänt utan dig.

Din kompetens kan också vara en faktor vid förhandlingar en högre lön. Du kan ha tagit utbildning eller utbildningar inom eller utanför företaget. Dessa extra färdigheter du har fått ska tas upp i förhandlingarna och ses mot bakgrund av din nuvarande eller framtida jobb roller.

Var realistisk i din lön förväntningar. Ditt nuvarande arbete kan ha en hel del fördelar, exempelvis en medicinsk plan. Dessa fördelar får inte vara tillgänglig inom andra företag och bör betraktas som en del av din lön. Vissa företag "förmånsbestämda planer är värda tusentals över den faktiska monetära lön, och detta kan tas upp av arbetsgivaren under förhandlingarna.

Förhandlingarna handlar om att båda parter känner som om de vunnit på något sätt. Genom att inte särskilt inriktad på pengar, lämnar dig själv öppna för vidare förhandlingar. Dessa kan handla om framtida jobb roller och befordran inom företaget. Vid förhandlingar om en högre lön, håll dig lugn och har kontroll över situationen. Din arbetsgivare har tagit dig på allvar nog att förhandla och kommer att vara intresserade av vad du har att säga.

När ett anbud har lämnats, ta dig tid att tänka över saken, och tänka långsiktigt. Inte hoppa in på första löneförhöjning nämns. Om förhandlingarna har varit framgångsrika för båda parter, se till att den är fastställas i skrift.

Den största faktorn för de anställda begära en högre lön är rädsla för avstötning. Om du har gjort din forskning och vet att du förtjänar en högre lön, så förhandlingarna är motiverade. Arbetsgivaren kan antingen säga ja eller nej. Om svaret är nej, kan det vara dags att ta dina kunskaper till någon som kommer att uppskatta dem mer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.