Hur får jag en licens Försäkringsmäklare?

Få en försäkringsmäklare licens är så enkelt som att följa stegen av de särskilda tillstånd i vilket du försöker göra affärer. Ofta är det första steget att bli bekant med den terminologi som används av Institutionen för försäkring eller annan myndighet tillsyn över de försäkringsbranschen i delstaten. Vissa har gått från att kalla produkten en försäkringsmäklare licens. Utbildning och provning även kommer troligen vara på plats.

För det första är det viktigt att förstå skillnaden mellan en försäkringsagent och försäkringsmäklare. Även de två kan tyckas mycket liknande ordalag, men de är inte utbytbara. En agent är vanligtvis en person som arbetar för ett visst företag, och försöker sälja försäkringsprodukter som erbjuds just av detta bolag. En mäklare är inte begränsad till ett försäkringsbolag, och kan på erbjudanden från många olika företag. Det finns fördelar och nackdelar med respektive system.

För det andra, bestämma vilka olika typer av försäkringar licenser i din stat. Vissa länder har inte längre en licens försäkringsmäklare eller en försäkringsagent licens. Med tanke på att kraven för två är nästan identiska, de har flyttat till något som kallas en försäkring producent licens. Detta gör att varje enskild person som innehar licens för att sälja försäkringar, oavsett om de är intresserade av att en försäkringsmäklare eller och försäkringsagent.

För det tredje ser på utbildningskraven för en försäkringsmäklare licens, eller vad det kallas i din jurisdiktion. Vissa stater kan helt enkelt kräva att den enskilde klara ett skriftligt prov. Andra kan kräva ett visst antal timmars utbildning. De enskilda ha möjlighet att slutföra utbildningen online. Annars kommer du registrerar dig för ett klassrum naturligtvis att vara den enda andra alternativet.

De avgifter och tidsfrister är en annan fråga att beakta. Vissa länder kan ha en öppen testa politik där alla individen behöver göra är att dyka upp vid testcentraler och ta provet. Andra kan erbjuda testet bara ett fåtal gånger per år. Ofta avgifterna måste betalas innan den enskilde har rätt att ta provet. Därför att de som har bråttom att få en licens försäkringsmäklare måste se till att de planera för framtiden.

Slutligen, för dem som kan vilja sälja försäkringar i mer än en stat, det är nödvändigt för att titta på licensen försäkringsmäklare krav i varje stat där en avser att arbeta. Vissa stater kommer att tillåta en mäklare att sälja med en giltig licens från en annan stat. Vissa kommer att kräva den enskilde att åtminstone ta prov för just denna stat. I de flesta fall kommer ytterligare klassrumsundervisning inte krävas om mäklaren har en giltig licens från en annan stat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.