Hur får jag Computer Forensics Training?

Det finns fyra sätt att få dator kriminalteknisk utbildning: forskarutbildning intyg, datavetenskap grad, online datautbildning skolan, och datorn branschorganisationer. CSI är även känd som digital kriminalteknik och är nära besläktad med kriminalteknik. Detta gäller studien fokuserar på insamling och återvinning av rättsliga bevis från datorer och digitala lagringsenheter.

CSI är ett växande område som använder beprövad teknik för att få tillgång datakällor och samla in information genom en tydlig spårbarhet från brottsplatsen till domstolen. Det är mycket viktigt att alla typer av digital information användas som bevis i en domstol kan åberopas som korrekta och oförändrat. På grund av de juridiska följderna av datorrelaterade rättsliga aspekter, dator kriminalteknisk personal måste vara väl utbildad i lämpliga metoder för datainsamling och analys. Certifierad dator kriminalteknisk personal har den utbildning och bakgrund som krävs för att tillhandahålla tillförlitliga bevis i domstol.

Post-graduate dator kriminalteknisk utbildning är tillgänglig från ett stort antal universitet och är normalt organiseras genom fakulteten för datavetenskap. Antagning till dessa program är begränsad till sökande med datavetenskap, datateknik eller grader redovisning. Dessa program är vanligtvis ett till två år långa och erbjuds på en deltid.

grund av den snabba ökningen av efterfrågan på dator kriminalteknisk utbildning, många datavetenskap utbildningsprogram erbjuder nu en liten specialitet i kriminalteknik. De kurser som erbjuds fokus på analys av data, mönsterigenkänning, mjukvara för att identifiera misstänkt aktivitet, och det protokoll som omger datainsamling och kontroll. Detta fält expanderar för att möta ökade behov, så det är mycket viktigt att hålla sig ajour med de färdigheter och tekniker för datainsamling.

CSI-utbildning finns även ett brett utbud av online-skolor datautbildning. När du väljer denna typ av skola, se till att den utbildning som arbetar mot Certified Computer Examiner (CCE) certifiering. Programmet administreras av Internationella Society of Forensic Computer Granskare (ISFCE). Det finns särskilda kurser och ett skriftligt prov krävs för att erhålla denna certifiering, som är mycket värderas i branschen.

Många datorer och bokföring branschorganisationer erbjuder kurser och seminarier på computer forensics. Djupet av material som omfattas dessa kurser varierar kraftigt. De är ofta översikt sessioner, utformade för att ge en allmän introduktion till området för datorrelaterade rättsliga aspekter. Kurser som erbjuder en mer ingående granskning av de metoder, risker och fördelar med datorrelaterade rättsliga aspekter är vanligen två till tre dagar långa och är värd en certifierad dator Examiner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.