Hur blir jag en stylist?

Om du vill bli en stylist, då har du troligtvis uppfylla det första kravet-en passion för stil och skönhet. Det finns dock ytterligare krav för att bli en utbildad stylist. Oavsett om du vill bli en frisör eller en personal shopper, en framgångsrik stylist måste också ha särskilda kommunikationsfärdigheter och uppfylla specifika tillstånd riktlinjer.

En stylist jobb är inte bara att göra sin kunder ser bättre ut, men också göra dem att må bättre med sig själva. För att göra detta, en utbildad stylist måste vara kunnig i en mängd olika områden, bland annat mode, garderob, hår och hudvård. Beroende på var du bor kan du behöva tjäna en licens i kosmetika eller slutföra en lärlingsplats innan du kan bli en stylist. Dessutom kommer de flesta program som detta kräver att du passerar en skriftlig tentamen och fylla i ett praktiskt prov för att bli en professionell stylist.

Om du väljer att delta i en kosmetika program, se till att det uppfyller lokal tillståndsgivning krav, eftersom de flesta områden inte kommer att låta dig arbeta som stylist utan kosmetika licens. Även om programmet specifikationer variera beroende på den skola du går i de flesta kosmetologi skolor kräver minst 1. 000 timmars praktisk utbildning innan en programmet. Om du planerar att flytta eller arbeta i ett annat område, att du kontrollerar programmets ömsesidighet följs, eftersom dessa kan avgöra om dina krediter kommer att övergå i ett nytt område.

Under din tid i kosmetika skolan får du lära dig hur du utför en rad skönhet tjänster, inklusive ansiktsbehandlingar, make-up program, manikyr och pedikyr, samt grundläggande hår, naglar och hud kompetens vård. Beroende på vilken typ av stylist du vill bli, kanske du också vill koncentrera sig på ett visst område. Oavsett om du fokuserar på en liten uppsättning färdigheter eller lära sig en mängd olika tjänster, se till att kosmetika läroplan omfattar alla de områden som omfattas om tillstånd tentamen.

Om kosmetika skolan är inte rätt du, kolla med din lokala koncessionsnämnden att se om du kan slutföra en lärlingsutbildning i stället. Den här typen av program innehåller vanligtvis på utbildning på arbetsplatsen som också uppfyller licens-och utbildningskrav. Vissa salonger och spa med ge lön och förmåner för de inskrivna i ett lärlingsprogram. Kontrollera med hårstylister, salonger och spa i ditt område att lära sig mer om lokala lärlingsprogram tillgänglig.

När du har fyllt den pedagogiska kraven för att bli en stylist, måste du sedan fylla i ett flervalsfrågor skriftlig tentamen och passera ett praktiskt prov. Bestående av cirka 200 flervalsfrågor, det kosmetologi licens tentamen vanligtvis omfattar en rad ämnen som professionell bild, salong säkerhet och vetenskaper, naglar, hud, tjänster kemiska och hår design. Du kommer sedan att visa din kompetens genom ett praktiskt prov, vilket kräver att du tillämpa dina kunskaper på verkliga människor, på en riktig salong miljö.

När du har fått din kosmetika licens, bör du börja bygga din portfölj och nätverkssamarbete med andra skönhet yrkesverksamma inom ditt område. Beroende på dina preferenser, kan du öppna ett eget företag eller ansöka om en position med ett spa eller salong. Vilket alternativ du väljer finns det en mängd olika möjligheter tillgängliga för dig när du blir en stylist.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.