Hur blir jag en skådespelare?

Det finns ingen särskild pedagogisk väg att följa för att bli skådespelare, även om många av de bättre professionella aktörerna gjorde stora i teater konst i college eller receivee intensiv utbildning i skolor som ägnar sig åt skådespelarkonsten. Det är fortfarande möjligt, men för en person att bli upptäckt och samtidigt eftersträva en annan karriär, speciellt modellering eller sjunger. Om någon verkar vara en perfekt matchning för en viss egenskap roll kommer regissörer och producenter använder ofta agerar coacher för att få den prestanda de behöver från en icke-professionella skådespelare.

En aktör bör ha ett brett utbud av personliga intressen och erfarenheter, så en perfekt tidig utbildning skulle vara ganska liberalt med en koncentration på engelska och klasser litteratur för att förstå det ursprungsmaterial som många spelar. Vissa gymnasier och högskolor förberedande skolor kan erbjuda strukturerad undervisning i teater, eller åtminstone har en formell drama klubb eller årliga skolan spela. Dessa tidiga upplevelser på scenen kan hjälpa en person att bli en aktör med viss erfarenhet innan han eller hon försöker att provspela för mer avancerade studier.

En del vill bli aktörer kan gå direkt till platser som New York eller Los Angeles för att driva professionella möjligheter. Detta kan vara en mycket svår väg att följa för en ung, oetablerade skådespelare. Denna särskilda karriärväg kräver många auditions för små roller i tv-produktioner och reklamfilmer, och konkurrensen om dessa roller är som bekant hård. En union aktör kan förvänta dig att tjäna åtminstone en lägsta nivå lön för en prestation, men många aktörer bara arbetar några dagar i månaden eller mindre. De måste komplettera sin egenskap inkomst med andra typer av sysselsättning.

Det bästa sättet att bli skådespelare är att studera hantverk på college och sedan söka professionell skådespelare klasser efter examen. Vissa högskolor såsom Juilliard i New York City är kända för sin intensiva utbildningsprogram och förteckning över framgångsrika akademiker. Många utbildade aktörer tjänar först antingen en kandidatexamen i bildkonst eller en Master of Fine Arts examen samtidigt på universitetet och sedan söka en ansedd talang byrå att företräda dem i den professionella agerar världen. Denna karriär kräver ett antal föreställningar på college teaterproduktioner, ofta följs av nybörjar roller i professionella TV-och rörelse-produktioner bild.

Vissa aktörer, särskilt de som vill lära sig de grundläggande hantverk, utöva arbetet med det som många kallar den legitima steget . Detta skulle kunna innebära audition för en stor Broadway teater produktion, men det kan också betyda arbetar för en lokal middagsunderhållning eller improvisatoriska komedi trupp. Många städer har också amatör eller semi-professionella teatergrupper. För att bli en aktör på scenen, kan vissa specialiserad utbildning i musikaliska prestanda eller dans visa sig användbart. Även tidigare i egenskap erfarenhet är alltid hjälpsam, ibland en skådespelare resultat på en audition kommer att vara nyckeln till att få rollen.

En del människor kanske vill bli aktörer på grund av deras glamorösa livsstil och multi miljoner dollar löner, i själva verket de flesta som arbetar aktörer på längre perioder av arbetslöshet och arbete i nästan fullständig anonymitet. Det kan vara en mycket personlig och kreativ tillfredsställelse för att utföra en utmanande roll väl, men som professionell skådespelare är inte ett bra yrkesval för dem som föredrar en stadig lön och en känsla av anställningstrygghet. De som är villiga att lära sig hantverk, visar en solid arbetsmoral och ha självdisciplin att överleva de magra tider kan dock finna professionell skådespelare att vara en mycket givande karriär verkligen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.