Hur blir jag en kriminalpsykolog?

Criminal psykologer, även känd som kriminalteknisk psykologer, arbete i fängelser, med polis avdelningar, Federal Bureau of Investigation (FBI), som lärare, och i samhällen. De intervju och analysera möjliga misstänkta, arbeta med fångar och bedriver forskning, bland annat. Arbetet för en kriminell psykolog är spännande med nya utmaningar varje dag. Det är en växande karriär område.

Första steget för att bli en kriminalpsykolog är att få en utbildning. Eleverna bör arbeta för en examen i psykologi, kriminologi, eller till och med dubbelt större i båda. Vissa skolor erbjuder även en kriminell psykologi kandidatexamen. Under en kandidatexamen program måste eleverna ta kurser i kriminologi, ungdomsbrottslighet, brottsutredning, social psykologi och beteendevetenskap psykologi.

Efter en kandidatexamen, är nästa steg att bli en kriminalpsykolog är att slutföra en magisterexamen, eller till och med doktorsexamen, grad. Det finns flera universitet som erbjuder högre grader i straffrättsliga psykologi. Olika skolor erbjuder olika program. Vissa erbjuder grader som fokuserar på juridisk utbildning, medan andra erbjuder grader att förbereda studenterna för karriärer i fängelser eller med FBI. Eleverna ska välja ett program som bygger på deras framtida karriär.

Under college, speciellt när du fyller i en examen, studenter som vill bli en kriminalpsykolog bör söka praktik eller andra på arbetslivserfarenhet. Eleverna ska också delta i seminarier, konferenser och andra extra möjligheter till lärande. Detta är också ett bra tillfälle att gå med i American Psychological Association och alla berörda organisationer kriminologi. Registrera dig för publikationer att stanna ström i forskning och trender.

Beroende på vad det straffrättsliga psykologi en person som vill arbeta i, att nästa steg blir en kriminalpsykolog är att hitta en nybörjar position. Fängelser, gemenskap uppsökande program och vissa större avdelningar polisen ofta har positioner i kriminella psykologer. De som vill bli en kriminell Profiler för FBI, en av de mer prestigefyllda kriminella psykologi positioner, måste börja med att arbeta som polis, och sedan som en FBI-agent under flera år innan han gick på ett särskilt utbildningsprogram.

Det finns massor av karriärmöjligheter i kriminella psykologi, och det finns nya positioner öppnas hela tiden. För att bli en kriminalpsykolog måste en person vara villig att åta sig ett livslångt lärande. Det finns alltid ny forskning som görs, och det är upp till psykolog för att stanna ström. Det kräver förmåga att analysera data, dra slutsatser och tillämpa resultaten på ett meningsfullt sätt. Karriär i straffrätten, inklusive karriärer som en kriminell psykolog kan vara farligt och kan kräva en hel del känslomässiga och psykologiska påfrestningar. De som vill bli en kriminell psykolog bör vara förberedda på att hantera fruktansvärda fall, och ibland mycket störd brottslingar på ett professionellt lossnar, sätt. Det är inte en karriär som alla kan göra bra i.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.