Hur blir jag en extra?

det inte tar någon särskild kompetens för att bli statist i en film, bara en förmåga att följa order. Extras är aktörer som smälter in i bakgrunden av en scen för att lägga till visuellt intresse. Bakgrunden skådespelaren sällan har linjer att tala, så det är relativt lätt att bli en extra.

Movie statister kan dyka upp på någon scen där tillfällig personer behövs. De kan kasta som en del av en skara människor promenera på en gata, en av ett band av plundrande soldater, en diner i bakgrunden på en lugn restaurang, eller alla andra tänkbara scenario. Extra kan tillbringa hela eller större delen av sin tid på den som bara väntar på att tas i anspråk. Det är viktigt för bakgrunden skådespelare att vara punktlig, tålmodig, och kunna ta riktning med liten fanfar.

Extras brukar inte audition i traditionell mening. De är mer ofta väljs på grund av deras fysiska egenskaper och förmåga att smälta in i scenen. Ibland en specialkunskap begärs, t. ex. jonglera eller spela gitarr, men fin egenskap talang behöver i regel inte av tilläggen.

Trots att talang inte är nödvändigt, det bästa sättet att bli en extra är att få någon formell utbildning i filmen agerar. Det finns inte mycket tid för lärande på inspelningen av en storfilm, och till och med ringa extra förväntas grundligt förstå protokoll. Stora filmstudior kommer i allmänhet att hyra endast professionella skådespelare som statister för att skapa effektivitet. Vanligtvis en stor del av en films extramaterial kommer att vara medlemmar i en skådespelarens union, och resten hyrs på rekommendation av en talang-agent.

Att hitta ett jobb som en film extra medel gör anslutningar med de människor som räknas, speciellt talang agenter. En bra agent kan hjälpa dig att bli en extra, i utbyte mot en liten del av dina inkomster. Bäst att välja ett etablerat ombud i ett av de stora film-göra huvudstäder, såsom städerna Los Angeles, Kalifornien eller New York, New York, i USA, eller Bollywood staden Hyderabad i Indien, till exempel.

Samtidigt som filmbolagen föredrar att anställa professionella extrafunktioner är det relativt vanligt för oberoende filmskapare att peka lokalbefolkningen på plats för att visas i bakgrunden scener. En film företag kan skicka ett meddelande till en öppen gjutning samtal bjuda hela stan för att prova. Den som dyker upp kan väljas, och vanligtvis finns det liten eller ingen lön inblandade. Gå på öppna gjutning samtal är ett osannolikt sätt att bli en extra, men om du inte bor i ett område där filmskapandet är vanligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.