Hur blir jag en botaniker?

En botaniker är en vetenskaplig yrkesman som specialiserat sig på att studera växter. Det finns ett antal områden där botaniker kan arbeta, från ekologi till läkemedel. För att bli en botaniker är det nödvändigt att få en examen i botanik, för människor som vill öka på detta område är det oftast viktigt att ha en avancerad examen som en master-eller doktorsexamen i botanik.

Någon som tror att hon eller han skulle vilja bli en botanist bör göra en tidig start, med massor av vetenskap och valfria matematik på gymnasiet. Om möjligheter såsom botanik workshops, lektioner botanik på lokal junior högskolor, eller deltagande i botanik forskning presentera sig själva, bör de tas. Någon som vill bli en botanist kanske också vill överväga praktikant på en botanik forskningsanläggning, botaniska bibliotek eller i en botaniker att lära sig mer om botanik karriärer och vad jobbet är som på marken.

Många högskolor erbjuder utbildningsprogram i botanik. Folk kanske vill söka högskolor som fokuserar på deras intresseområden. Till exempel någon som är intresserad av antropologi och botanik kanske vill överväga Etnobotanik, som undersöker användningen av växter av infödda befolkningar runt om i världen. Någon som vill hjälpa till att utveckla nya mediciner kanske vill delta i en högskola som erbjuder farmaceutisk utbildning, medan personer som är intresserade botanik från en ekologi perspektiv skulle vilja delta i en högskola eller ett universitet med fokus på ekologi och miljövetenskap.

För enklare jobben i botanik, är allt som behövs en kandidatexamen. Men människor som vill undervisa, bedriva avancerad forskning, eller delta i mer komplexa verksamheter kommer att behöva en högre grad. Medan du studerar på college för att bli en botaniker är det en bra idé att engagera sig i forskning, om det erbjuds, och att ta praktikplatser och arbetstillfällen med anknytning till området för botanik under pauser, speciellt under sommaren. Summer bryter erbjuder ett tillfälle att göra saker som att resa till ett område webbplats för att arbeta med botanister och utveckla kunskaper.

botaniker arbete på lab, i fält, och i klassrum. Det här fältet är mycket varierande, och innehåller saker som: phytoanatomy, studiet av växternas anatomi, växtgenetik, återställa livsmiljöer, paleobotaniker, tittar på gamla växter, att studera mönster klimatförändringar, gröda utveckling, och många andra saker. Någon som vill bli en botanist bör ha ett intresse för växter och en passion för vetenskap och natur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.