Hur blir jag en biomedicinsk tekniker?

en biomedicinsk tekniker (BMET) är utbildad att installera, underhålla, kalibrera och reparation medicinsk utrustning såsom dialysmaskiner eller annan avancerad utrustning som förekommer allmänt i läkarmottagningar och sjukhus. För att bli en biomedicinsk tekniker, en person först måste få en gymnasieexamen. Efter att ha tagit en gymnasieexamen, två eller tre års specialiserad utbildning är nödvändig för att bli en biomedicinsk tekniker.

Aspiring tekniker kan få utbildning i yrkesskolor eller lokala högskolor. Sådana skolor har partnerskap med lokala sjukhus där de studerande kan få praktisk erfarenhet på området. Medan inskrivna i en biomedicinsk tekniker program kommer eleverna lära sig att använda och reparera känslig medicinsk utrustning.

Efter examen från programmet, biomedicinska analytiker är ansvarig för att hålla sig à jour med förändringar på sitt område. Om någon vill bli en biomedicinsk tekniker, han eller hon behöver för att lära sig att reparera och underhålla en mängd medicinsk utrustning. Teknikern kommer att ansvara för undervisningen annan medicinsk personal som t. ex. sjuksköterskor hur man använder särskilda delar av utrustning också.

biomedicinska analytiker arbetar i olika arbetsmiljöer. Om de arbetar på sjukhus, tillverkarnas försäljning avdelningar, eller i forskning och utveckling måste de vara kunniga om den medicinska utrustning som omger dem dagligen. De måste kunna göra mindre reparationer när utrustningen inte fungerar. När utrustningen behöver mer omfattande reparationer måste de kunna kommunicera med tillverkaren om problemet så att tillverkaren kan snabbt göra reparationer och returnera den till sjukhus.

Eftersom de biomedicinska tekniker är alltid arbetar med ny, state-of-the-art utrustning sitt arbete erbjuder en stor variation och spänning. Om arbetet på ett sjukhus, kan teknikern har att arbeta utanför normal arbetstid, även kvällar, helger och helgdagar. De livräddande medicinsk utrustning som används på sjukhus krävs löpande övervakning, så ibland teknikern kan vara på 24-timmars samtal. Till exempel kan teknikern uppmanas att reparera en hjärt-lungmaskin som behövs för en patient som för närvarande är ansluten till den. I dessa fall måste teknikern ha förmåga att lösa problemet snabbt, eftersom ett liv står på spel.

Om en biomedicinsk tekniker vill avancera i denna karriär område han eller hon har möjlighet att tjäna en kandidatexamen för att bli en biomedicinsk ingenjör. När blir en ingenjör, är den som utbildas för forskning och design medicinsk utrustning. Så länge det finns sjukhus, sjuka patienter och komplexa medicinska maskiner, kommer kompetensen hos en biomedicinsk tekniker att behövas. Om någon vill bli en biomedicinsk tekniker, han eller hon kan se fram emot en karriär fält som ständigt förändras medicinsk utrustning fortsätter att avancera i komplexitet. De som har en mekanisk aptitude och är bekväm med datorer och mjukvara kommer att frodas i denna speciella typ av karriär.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.