Hur blir jag en Trädgårdsväxter terapeut?

Det finns tre punkter som krävs för att bli en trädgårds-terapeut: eftergymnasial utbildning, trädgårdsodling erfarenhet och social kompetens. En trädgårds-terapeuten använder trädgårdsarbete som ett verktyg för att förbättra emotionella välbefinnande. Arbetet med en trädgårds-terapeut är ofta en del av en självstyrd behandlingsplan för människor som kämpar med psykiska eller känslomässiga problem.

Vägen till att bli en trädgårds-terapeut är ganska varierat. Vissa professionella psykologer, fritids terapeuter och kuratorer erbjuda denna typ av terapi för kunder som har problem med att ansluta. Trädgårdsskötsel kan vara ett mycket tillfredsställande hobby, gör att människor kan se ett personligt mål har uppnåtts under en relativt kort tid. Det finns inga regler kring användningen av begreppet trädgårdsodling terapeuten i USA, även om det är en erkänd och certifierad yrke i Kanada och flera europeiska länder.

Första steget för att bli en trädgårds-terapeut är att fullborda en trädgårdsodlare certifikat. Dessa program är vanligtvis åtta månader lång och kombinera teoretiska lektionerna med en klinisk praxis sikt. Kurserna förutsätter en bakgrund inom trädgårdsodling och fokusera på behoven hos äldre, barn med funktionshinder och människor som kämpar med demens och andra allvarliga psykiska sjukdomar.

Horticultural erfarenhet är mycket viktigt i denna roll. Rekommendera lämplig typ av anläggning, som ger vägledning om att stödja anläggningen, och främja diskussion om växter är alla del av en trädgårds-terapeutens ansvar. Utbildning i trädgårdsodling kan vara antingen genom formell utbildning som erbjuds på gemenskapsnivå eller högskolor karriär, eller ett resultat av personligt intresse och självstudier.

kompetens som krävs för att bli en trädgårds-terapeut inkluderar empati, tålamod, lyssna och konfliktlösning. Människor som rapporterar den största tillfredsställelse när de väl blivit en trädgårds-terapeut njuta av att hjälpa andra och är naturligt medkännande och utgående. Det kan ta lång tid att se några tydliga fördelar av denna typ av behandling, så långsiktiga målsättning är viktig.

Horticultural terapeuter ofta starta eget privata praktik, erbjuda sina tjänster till rehabilitering sjukhus, kliniker och långsiktig vård och omsorg. Professionella remisser från fritids terapeuter, hemvård sjuksköterskor och socialarbetare finns andra metoder att lokalisera kunder i behov av denna typ av tjänster. Allt fler skolor för fysiskt eller psykiskt ifrågasättas använder trädgårds terapi som ett behandlingsalternativ för sina kunder. Många människor som vill bli en trädgårds-terapeut har en kärlek till trädgårdsarbete och en stark vilja att hjälpa andra. Genom att satsa på utbildningar inom detta område, har många människor kunnat övergång från annan sjukvård yrken i trädgårds terapi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.