Hur blir jag en TAKTÄCKARE?

Om du vill arbeta som en TAKTÄCKARE måste du få specialistutbildning. För att få kvalificerade för denna typ av arbete, du behöver för att framgångsrikt genomföra en lärlingsutbildning. Programmet lär personer som är intresserade av att arbeta inom denna del av byggandet de färdigheter de behöver för att installera takprodukter och göra reparationer på befintliga strukturer.

En fullt licensierad TAKTÄCKARE är utbildad för att arbeta med olika typer av projekt . Bostäder takläggare installera bältros på hem. De inspekterar även för skador på vatten, vind och hagel. Kommersiella takläggare arbetet med strukturer där företagen är belägna.

Grundläggande färdigheter för en TAKTÄCKARE nämnas förmågan att läsa planer. Takläggare måste också kunna använda en hammare och andra handverktyg som en del av sitt arbete. Jobbet kan också innebära leverans eller lyfta material upp till taket området innan arbetet kan börja. God kommunikationsförmåga och förmåga att fungera väl som en del av ett team är också viktigt kompetens för denna typ av arbete.

En person som är intresserad av att arbeta som en TAKTÄCKARE bör inte vara höjdrädd. Han eller hon måste vara bekvämt att arbeta i ett område som är högt ovanför marken, och i olika vinklar. Vissa tak ytor är kraftigt vinklad och den person som arbetar i området måste kunna koncentrera sig på jobbet.

lärlingsprogram för en TAKTÄCKARE tar tre år att slutföra. Praktikanten slutför 4. 000 timmars utbildning för att få licens att göra denna typ av arbete. Programmet omfattar lektioner samt på arbetsplatsen. Även om lärlingen är lärande i arbetet, är hans eller hennes arbete övervakas av en upplevelse TAKTÄCKARE.

För att bli en licensierad TAKTÄCKARE måste lärlingen passera en skriftlig tentamen efter avslutad lärlingsprogram. En kvalificerad TAKTÄCKARE kanske kan få arbete med en tak-entreprenadföretag eller en entreprenör. Vissa takläggare tillhöra en union och hyrs från fackligt hallar för tillgängliga projekt. När de individuella vinster viss erfarenhet på jobbet, får han vill starta eget företag takläggning upphandlande, nyanställning att arbeta för honom.

Tak är säsongsbunden verksamhet samt den person som väljer att göra en levande på detta sätt kommer att vara mycket upptagen under de varmare månaderna. De kan inte arbeta i våt eller blåsiga förhållanden, så det kan finnas tillfällen då de är oförmögna att arbeta under sommaren. Under tider då nybyggnation är långsam, kan takläggare få arbete fortfarande återstår att göra reparationer för kunder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.