Hur blir jag en Purchasing Supervisor?

En inköpscentral handledare är en person som övervakar personalen i processen för att köpa material och leveranser för ett företag. Det första steget för att bli ett inköp handledare är att få erfarenheter som köpare eller ett ombud. Erfarenheterna i dessa positioner ger dig bakgrund av att köpa förfaranden och praxis, kunskap om leverantörer och marknadsfaktorer, och låta dig bevisa din förmåga att skapa och upprätthålla goda kommunikationer med leverantörer. Alla styrande eller övervakande erfarenhet, även om det är i en tillfällig kapacitet, är också till hjälp att bli ett inköp handledare.

Kunskaper om ordbehandling, programvaror och datainmatning, i kombination med förmågan att skapa och tolka kalkylblad, är värdefulla tillgångar för att fullfölja en position inköp handledare. Förutom en allmän kunskap om inköp, förtrogenhet med speciell bransch eller nisch av positionen är mycket önskvärt. Liknande utbildning, formell eller på annat sätt, är också ett plus att bli ett köp handledare.

innan den driver en position som ett inköp handledare bör du granska den efterfrågade kvalifikationer för att avgöra om du är kvalificerad för tjänsten. Det är oerhört viktigt att vara bekväm och säker i att övervaka och styra köpare och köpare att köpa kvalitet utrustning, delar, råvaror, tjänster och leveranser. Inköp måste vara kostnadseffektiva, och kräver ofta att de produceras av leveranstider. Effektiv kommunikation med andra avdelningar är viktigt att prestera bra som ett inköp handledare.

Förutom att leda verksamheten i den sekundära personal är det köpande handledare vanligen till uppgift att godkänna den slutliga inköp. Detta innebär att forska utvecklingen på marknaden, grundligt förstå kundens behov, och som har förtroende för integritet säljaren när det gäller produkternas kvalitet och förmåga att uppfylla leveranskrav scheman. För att bli ett inköp handledare krävs också se över inköp rekvisitioner för korrekthet och godkänna och tilldela rekvisition till lämplig personal för en effektiv disposition.

Efter ett köp är godkänd och i arbetet är inköp handledare krävs för att kontrollera utvecklingen av transaktionen. Om några problem uppstår när det gäller fluktuationer i leveranstid eller beställda kvantiteterna eller kvalitet eller produktkvalitet ifrågasätts, inköp handledaren måste medla mellan köparen och säljaren för att lösa de frågor som båda parter nöjda. Finess och diplomati är viktigt att vara en framgångsrik köpa handledare.

Förutom att vara skicklig på att övervaka köpare och effektivt kommunicera med leverantörer och kunder bör det köpande handledaren har kunskaper motsvarande på andra områden med anknytning till inköp . Tillförlitlig redovisning och färdigheter bokföring krävs, såsom aptitude att utvärdera personalens prestationer och ge konstruktivt stöd till anställda som behöver förbättra. Smooth avdelningar förbindelser är nödvändiga för att garantera alla strävar mot gemensamma företagets mål och medvetna om gemensamma utmaningar och lösningar som föreslås.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.