Hur blir jag en Letterer?

Comic bok letterers är ofta okända hjältar serierna världen. Trots att deras arbete är en integrerad del av den färdiga produkten, är det inte ofta emot kredit, och de är inte lika välkänd som serietecknare och författare. Bokstäver är faktiskt en konstform, och det finns ett antal sätt på vilka en person kan bli en letterer. En passion för serier är definitivt ett centralt krav för att bli en letterer, som är en bra visuell känsla.

Lettering har genomgått några radikala förändringar. Historiskt behövde letterers ha utmärkta handstil förutom en angelägen estetiska sinne, eftersom de bokstäverna serier för hand. Idag är många använda datorer för bokstäver, som kräver tekniska färdigheter utöver de gammaldags kompetens sättning, om ut bokstäver i estetiskt tilltalande sätt, vilket skapar specialeffekter med bokstäver, och förstå hur skrivelsen påverkar utseendet och känna av verket. Vissa letterers som arbetade för hand historiskt har haft teckensnitt hur deras handstil att behålla sitt varumärke stil, och andra letterers som arbetar på datorn designa sina egna teckensnitt eller typsnitt användning som finns till salu.

Vissa serietidning letterers lärt sig genom lärlingsutbildning, och rekommenderar detta som ett sätt att komma in i branschen. Någon som vill bli en letterer på detta sätt skulle börja med att tillämpa på företag som producerar tecknade serier, söker ett jobb i bokstäver avdelningen. Arbetet initialt kan vara mer stödjande och administrativ natur, men med tiden skulle praktikanten få börja arbeta med bokstäver projekt, och att på sikt bli en ledande medlem av institutionen. En gång tränade, hon eller han kan välja att stanna kvar hos företaget, eller att bli en frilansare.

Ett annat alternativ är att gå på konstskola, och att fokusera på grafisk design och typografi. Vissa konst skolor erbjuder särskilt program för produktion av serietidningar och med bokstäver i allmänhet, som kan ge personer med goda möjligheter till utbildning. En examen kan vara användbart när de söker jobb för att bli en letterer, även om det är en bra idé att stödja den med erfarenhet i form av praktikplatser och sommarjobb.

Några letterers är faktiskt ganska välkänt i branschen och bland människor som är allvarliga fans av serietidningar. Deras särskiljande grafiska stilar kan vara förenad med viss serie de arbetar på, och de kan vara i hög efterfrågan. Någon som vill bli en letterer som kommer att vara kända borde överväga att arbeta för ett företag som priser grafisk design och estetik, där letterer kommer att få en möjlighet att utveckla konstnärligt medan bokstäver serier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.