Hur blir jag en Editor?

Det finns många olika typer av redaktör i världen, från redaktörer av film till redaktörer av musik till redaktörer i stort i tidningar. När de flesta människor talar om att bli redaktör, men de talar om en av två typer av redaktör: en kopia redaktör, eller en bok redaktör. Båda är intressanta arbeten att sätta en person i kontakt med författare regelbundet, och ger dem möjlighet att bli en integrerad del av publiceringsprocessen. Vägen till att bli en redaktör är något olika för varje, dock med boken redaktörer kombinerar en rad funktioner i ett enda jobb.

En kopia redaktör är en person som är inriktat på kopia som är någon form av skriftligt material avsett för offentliggörande: vare sig det är en bok, en tidskriftsartikel eller en kort artikel för ett online webbplats. Kopiera redaktörer fokuserar främst på muttrar och skruvar av ett stycke skriver, med det faktiska innehållet överlåts till ett sk materiella redaktör, eller en redaktör och chefredaktör. Kopian redaktör uppgift är att se till stilen på kopian är lämplig för publicering, att det fortfarande är konsekventa i hela, att det inte finns några grammatiska, typografiska, eller skiljetecken fel i texten, och att givna fakta är korrekta.

Många människor går till ett universitet att bedriva en examen i engelska för att bli redaktör, och många arbetsgivare söker just en sådan examen. En bred kunskapsbas är också mycket bra att en kopia redaktör, och så läser mycket och studera en rad ämnen som kan hjälpa någon bli redaktör, så att de kan lätt känna igen faktiska defekter i en text. Även i skolan, arbetar för studerande publikationer kan erbjuda en första inblick i arbetet i en kopia redaktör, samtidigt som det ger en viktig signaturen för senare jobb resuméer. Vissa konkreta färdigheter måste också förvärvas och kopiera redigering klasser kan ge dessa, inklusive tekniker för läsning kopia Felkontroll snarare än innehåll, och den uppsättning av notation används i kopia redigering.

Efter skolan ett behov av att bestämma om man vill bli en editor som fungerar internt på ett förlag, eller att arbeta som frilansare för ett antal olika publikationer. Som frilansare, finns det ett antal möjligheter att arbeta på små jobb för lägre löner och samtidigt bygga upp en signatur. Strävan efter ett jobb på ett större förlag är lite svårare dock, och är ofta bäst uppnås genom att de först har blivit en redaktionell assistent vid publikation du är intresserad av att arbeta för, att lära känna personalen och med en chans att bevisa din arbetsmoral innan de ansöker om platser så en kopia redaktör.

Många människor, när de talar om att bli redaktör, talar om att bli en bok redaktör. Detta är en position som tenderar att hittas på mindre förlag, och det rullar ett antal olika redaktionella roller i ett. Boka redaktörer inte bara kopiera redigering, men även hantera produktion redigering och materiella redigering, bidrar till att styra och forma hela känslan i ett projekt, inte bara det tekniska genomförandet av det. För att bli en redaktör av den här kalibern, börjar en första vanligtvis som en kopia redaktör och sedan arbetar sig upp på stegen, skaffa ett bredare utbud av kompetens och bli bekant med alla detaljer i boken eller tidskriften handel, så småningom med på större roll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.