Vilka risker karriärer inom Healthcare?

gott som alla yrken inom hälso-och sjukvården utföra någon form av hälsorisk. Vissa av dessa risker är ganska lätta att identifiera, som långvarig exponering för röntgenstrålar eller smittsamma sjukdomar. De som karriär i vården också inför andra risker.

Nästan alla yrken inom hälso-och sjukvården få människor i daglig kontakt med latex, via handskar och andra latex utrustning. De som har yrken inom hälso-och sjukvården befinner sig i en kraftigt ökad risk att utveckla allergi mot latex, vilket kan vara en utmaning att en inom vård området. Om en utvecklar latex allergier, måste betydande förändringar göras i beteende för att eliminera risken för allergiker.

Latex allergier kan orsaka anafylaktisk chock och extrema andningsproblem. Eftersom så många saker på sjukhus innehålla latex, de med karriärer inom sjukvården kan behöva byta arbete för att begränsa exponeringen. Alternativt måste de bära icke-latexhandskar och inte arbeta med patienter som kan ha latex bandage eller rör för att undvika hälsorisker.

Karriär inom sjukvården har även ett större hot om våld på ens person. Särskilt arbetare på psykiatriska sjukhus och akut medicinsk tekniker (EMTs), får finna sig i situationer där våld kan förekomma. Tänk dig att en EMT och med att plocka upp människor som skadades i ett upplopp mängden. Det är möjligt att skadas på arbetsplatsen av andra människor eller av patienter som är våldsamma på grund av drogmissbruk eller hjärnan dysfunktion.

I psykiatriska sjukhus, karriärer inom sjukvården också med en högre risk för mindre allvarliga fysiska skador. Vissa patienter under svår nöd kan surra ut på arbetstagare och kan behöva hållas tillbaka för sin egen säkerhet. Detta fasthållande process skulle innebära en blåtira eller ett par repor. Det kan också vara lika illa som en hjärnskakning om en patient är våldsam.

Alla yrken inom hälso-och sjukvård ökar risken att smittas av obotliga sjukdomar, genom att möta patienternas kroppsvätskor. De mest frekvent förekommande risker är exponering för hepatit B och hiv genom att sitta fast med en infekterad nål. Ofta en pinne med en infekterad nål inte leder till kontraktion av en sjukdom. Det har dock förekommit en del fall för överföring av sjukdom på detta sätt.

större skydd säkerställs genom omhändertagande av nålar och med stor försiktighet vid behandling av sår eller hantering kroppsvätskor av patienter. Gloving upp och tvätta händerna två av de största förebyggande åtgärd.

Dessa metoder kommer inte att skydda dem som har yrken inom hälso-och sjukvården som utsätts för allvarliga luftburna sjukdomar som legionärssjuka sjukdom eller tuberkulos. Analytiker oroar också om risker för dem som har yrken inom hälso-och sjukvården om ett land attackerades genom groddar krigföring. Betydande analyser har gjorts sedan attackerna den 9 /11 till undersöka hur kan våra amerikanska sjukvårdssystemet skulle vara om det hade att behandla en aldrig tidigare skådad antal fall av smittkoppor eller mjältbrand.

De som har yrken inom hälso- vård utgör frontlinjen skydda människor från sjukdom och av denna anledning, är mest utsatta. Även om många med karriärer inom sjukvården har fått vaccinationer för smittkoppor, en riskabel vaccinering i sig skulle några luftburna sjukdomar skada vårdpersonal så mycket som patienter, skapa en katastrofal medicinsk nödsituation.

Mindre risker för dem som har yrken inom hälso-och sjukvården är exponering för luftburna sjukdomar och högre nivåer av bakterier som kan vara skadligt, men inte livshotande. Hälso-och sjukvårdspersonal, särskilt i deras första år eller två, får finna sig komma ner med fler förkylningar, virus och infektioner än de skulle om de arbetade inom andra områden. Noggrann handtvätt är ett utmärkt förebyggande verktyg, eftersom mindre sjukdomar är inte alls ovanligt hos dem med karriär inom vården.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.