Vilka är de olika sonography Karriär?

Det finns många olika typer av sonography karriär, och alla av dem är baserade i medicinska miljöer. Vissa sonography karriärer är på sjukhus, medan andra i kliniker, specialitet kontor och läkarmottagningar. Sonographers ta bilder av olika delar av kroppen. De kan titta på inre organ, olika kroppsliga system eller ens barn växer i livmodern. Oavsett vilken typ av karriär, alla sonographers använder samma grundläggande utrustning. Denna utrustning fungerar på ett visst sätt att skapa bilder av inre delarna av den mänskliga kroppen.

Processen att sonography är en enkel process som använder en hel del teknik. Sonography använder sig av högfrekventa ljudvågor för att skapa bilder av kroppen. Ibland en sonography kallas ett ultraljud. Sonography maskiner används för att titta på organ, blod flöde till och med som visuella verktyg för andra medicinska ingrepp. De kan också användas som ett alternativ till röntgen.

Personer som väljer att studera och så småningom arbeta i en av de olika typerna av sonography karriär ofta väljer ett speciellt område att fokusera på. Detta är den specialitet som fokuserar på att för akademiska och händer på lärande. Det är också det jobb som de sonographer brukar sluta upp att hitta efter skolan är klar.

sonography karriär specialiteter är vanligtvis i ett av följande områden: mage, bröst, obstetrik, ekokardiografi, neurosonology och oftalmologi. Sonographers som specialiserat sig på ekokardiografi arbetar i huvudsak med hjärtat, och sonographers som fokuserar på neurosonology arbeta med hjärnan. Studenter som studerar oftalmologi sonography gå vidare till jobb som tar bilder av ögon-och ögon.

En annan karriärväg för sonography karriär är ett diagnostik sonographer. Denna ståndpunkt kallas också ibland en vaskulär teknikern. Alla olika typer av sonography arbetskarriär med medicinsk läkare, men en diagnostik sonographer arbetar specifikt för att skapa bilder för läkare och kirurger. Dessa bilder används av läkare för att hjälpa till att diagnostisera patienten och att uppmärksamma det problem som patienten har som behöver läkarvård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.