Vilka är de olika flygingenjör jobb?

Det finns tre olika typer av jobb flygmaskinisten: system för övervakning, felsökning och systemunderhåll. Flygmaskinisten arbetstillfällen skapades för att hjälpa piloten och styrmannen i driften av stora flygplan. Deras främsta uppgift var att övervaka utrustning, hantera processer som krävs och se till att passagerarna var säkra och bekväma.

roll flygmaskinisten har avvecklats med avancerad datorutrustning. Det finns mycket få kommersiella flygningar i Nordamerika eller Europa som kräver tillgång till en flygingenjör. Är dock denna roll fortfarande finns i militära flygningar och nationer använder äldre utrustning.

System övervakning utgör en stor del av jobben flygingenjör. I denna roll är ingenjör ansvarar för att kontrollera motorns varvtal, lufttryck, inre värme, automatiska funktioner, luftkvalitet, och andra viktiga funktioner. En specialiserad konsol används av ingenjören att hantera och övervaka dessa system.

Om någon utrustning problem eller frågor under flygningen är flygingenjör som ansvarar för förundersökningen. Om problemet eskalerar, standardförfarande är för co-piloten att ta kontroll över planet. Piloten och flygmaskinisten arbeta tillsammans för att lösa problemet. I detta scenario förvaltar piloten processen och ingenjören kompletterar de uppgifter som krävs för att försöka lösa problemet.

I den före flygning rutin, är en av flygmaskinisten jobb att kontrollera och säkerställa alla primära och sekundära system. Detta omfattar en rad specifika underhållsåtgärder och andra funktioner avsedda att garantera planet är säkert.

Människor som rapporterar den största tillfredsställelse i arbeten flygmaskinisten tycker om att arbeta med teknik, problemlösning och arbetar självständigt. Nivån på lediga varierar efter näringsgren och utbildningsnivå. Det tar minst tre års eftergymnasial utbildning för att kvalificera till en position under flygning teknik.

De flesta flygmaskinisten arbetstillfällen har ett brett utbud av möjligheter till karriär finns. Oavsett vilken bransch där första erfarenheterna erhålls, alla färdigheter kan överföras till andra områden. Den enda begränsningen till befordran bygger på arbetslivserfarenhet.

Många flygmaskinister avslutade omskolning program som en del av övergången. De lärde sig nya kunskaper och hittat nya jobb. De allra flesta stannade i flygbranschen, men nu arbetet med datoriserat systemunderhåll och ledningsgrupper. Dessa roller bygger på kunskaper som lärs ut som flygingenjör.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.