Vilka är de olika barnsjuksköterska jobb?

En barnsjuksköterska, som ibland kallas en certifierad barnsjuksköterska eller CPN är ett RN (sjuksköterska) som har avancerad utbildning i vården av barnen. Dessa sjuksköterskor skulle ha avslutat en magisterexamen i pediatrisk omvårdnad. En relaterad disciplin är en certifierad barnsjuksköterska läkare (CPNC), där sjuksköterskor slutföra en magisterexamen eller doktorsexamen och har olika ansvar och rättigheter än vad sjuksköterskor. Det finns ett antal barnsjuksköterska arbetstillfällen för KVB eller CPNCs, men enligt undersökningar, majoriteten av KVB arbete på sjukhus.

barnsjuksköterska jobb på ett sjukhus kan betyda sjuksköterskor står för merparten av vård som sjuka barn behöver och kan arbeta i områden där barn är allvarligt sjuka, såsom den pediatriska intensivvårdsavdelningar. De kan också arbeta med några barn per enhet, vård av barn som beställts av läkare eller yrkesverksamma sjuksköterska. De konstaterar att patienter, informera läkare om eventuella förändringar kan samla blod eller urin för laboratoriearbete och kan administrerar bilder eller starta venkatetrar. Med den här inställningen, barnsjuksköterskor spendera även tid med familjer, utbilda dem om hälsofrågor, stödja dem under den svåra tid som uppstår när ett barn är på sjukhus, och de direkt stödja patienter genom att utvärdera smärta nivå och förespråka för patienten.

Det bör noteras att många KVB söka ytterligare specialisering, särskilt när de planerar att arbeta på sjukhus eller vårdcentraler i barnmedicin. De kanske har erfarenhet av pediatrisk kardiologi, PEDS onkologi, eller pediatrisk neurologi. Sådana sjuksköterskor får oftast bara arbeta med de typer av patienter inom deras specialitet. Detta är inte alltid ett krav för att få barnsjuksköterska jobb på sjukhus, men de extra specialisering kan göra människor mer attraktiva kandidater till jobb. Ibland denna typ av specialitet är inhämtats på arbetsplatsen i stället för av pursing ytterligare utbildning.

Sjukhus är inte de enda miljö i vilken KVB arbete. Det finns många barnsjuksköterska jobb i klinik inställningar och kan vara en del av personalen upptagen barnläkare eller familj kontor praxis. Här kommer vanligtvis göra först bedömningar av patienterna, skulle utföra en del utbildning av föräldrar, och skulle kunna ta blod-eller urinprov (ibland) eller prestera bra barn provning av samma vision och tester hörsel. Tyvärr ibland är barnsjuksköterskor inte hälsades med entusiasm av sina unga patienter, eftersom de vanligtvis måste ge immunisering injektioner också.

Ett annat ställe att några barnsjuksköterskor är anställda är på skolor. En del kan arbeta som skolsköterskor och göra grundläggande screening av barn för olika sjukdomar. De kan även ge direkt patientvård om ett barn blir sjuka eller skadade. Men många skolsköterskor tillbringar bara en dag eller så i veckan på varje skola, särskilt i stora grundskolan distrikt. De kanske inte alltid vara till hands för att ge hälsoråd eller bedöma barn.

Ibland en barnsjuksköterska tillbringar sin tid att ge hemtjänst till sjuk eller svårt sjuka barn. Specialister på pediatriken skulle övervaka uttjänta eller hospice vård. Även en del skulle kunna fungera i hemmet av barn som återhämtar sig från en svår sjukdom eller som är kroniskt sjuka.

Ett arbetsområde för många barnsjuksköterskor är i utbildning. Det kan finnas många barnsjuksköterska arbetstillfällen inom detta område. På grund av sin långt framskridna erfarenheter barnsjuksköterskor kan arbeta på vårdutbildningar undervisning klasser om pediatriska omvårdnad. Vissa sjuksköterskor lär också karl sjuksköterskor om olika förfaranden eller tekniker, som gör att de lär sig att ge bättre vård och eventuellt fortsätta specialisering i pediatrik också.

Det är viktigt att tala om i samband specialitet att CPN, den CPNC. Liksom många KVB, CPNCs har magisterexamen studier och kan ha doktorsexamen. Till skillnad från den barnsjuksköterska har barnsjuksköterska utövaren en mer övervakande roll i den medicinska processen. CPNCs kan diagnostisera villkor, tala direkt till föräldrar om diagnos och kan bli en förskriva läkemedel och behandling. De kan arbeta i många av de platser KVB arbetet, men deras avancerade roll gör att de direkta omvårdnad och tester ordning. Oftare kan sjuksköterskor ses som en del av läkaren laget, även om de kommer till denna övervakande roll ur ett sjuksköterskeperspektiv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.