Vilka är de olika Psykologi Karriär?

Från psykisk hälsa industrin att det akademiska området, finns det många psykologi karriärer tillgängliga för individer som studerar psykologi. Som en samhällsvetare, psykologer undersöka hur en persons omgivning kan påverka hans eller hennes beteende och psykisk hälsa. Ständig forskning och datainsamling tillåter ofta psykologer att tillämpa sådana uppgifter till sin specialitet, till exempel mental hälsa, juridik eller utbildning.

vanliga i sjukhus, kliniker och centra rådgivning, kliniska psykologer är de mest vanlig typ av psykolog. Ofta arbetar hand i hand med andra medicinska experter, en klinisk psykolog identifierar normalt och behandlar känslomässiga störningar och beteendestörningar, såsom depression och ångest. Förutom psykologiska och sociala faktorer, kliniska psykologer anser också medicinska faktorer för att avgöra en lämplig behandling för patienter.

Kognitiva och pedagogiska psykologer, å andra sidan, inte behandlar individer, men studera dem. Från lingvistik på forskning om Alzheimers sjukdom, dessa psykologi karriär fokus på kognitiva förmågor, eller inlärningsprocessen. Genom att studera perception, tänkande och minne, identifierar kognitiva psykologen vanligen delar av lärande, och forskar om hur biologiska faktorer kan påverka lärandet.

Psykologer som är intresserade av avvikande beteende ofta är specialiserade på det straffrättsliga och kriminaltekniska psykologi, och är ofta i det brottsbekämpande området. Människor som väljer sådana psykologi karriärer vanligtvis studie dömda brottslingar och genom en serie av personlighetstester, försöka fastställa vad som gör en person begår ett brott. Forensic psykologer i sin tur tillämpa psykologiska huvudmän för rättsliga frågor och sedan använda forskning för att hjälpa domstolarna att fatta välgrundade beslut.

utvecklingsbiologi psykologer är ännu en annan typ av specialist i psykologi området. Med fokus på mänsklig utveckling, dessa individer forskning i allmänhet både biologiska och miljömässiga faktorer, för att avgöra hur en person förändringar under loppet av hans eller hennes liv. Mest utveckling psykologer ägna sina studier till en särskild liv skede, till exempel spädbarn eller ungdomsåren, men andra anställda i sådana psykologi karriärer kan besluta att studera hela livet.

För psykologer som är intresserade av rådgivning eller socialt arbete, rådgivning psykologi fokuserar på hur människors mentala beteende formas av samspel med andra. Genom att uppmärksamma miljöfaktorer och relationer, dessa psykologer försöker hjälpa människor att hantera sina problem och leva mer funktionellt liv. Dessa yrkesgrupper befinner sig ofta i skolor och myndigheter.

Även psykologer oftast specialiserade på ett visst område kan de anställda i en rad olika inställningar. Från företag till sjukhus, en psykolog anställningsort påverkas starkt av hans eller hennes intressen och färdigheter. Som en följd av den mångsidighet, psykologi karriärer överklagande i allmänhet till en mängd olika individer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.