Vilka är de olika Allied Health Karriär?

Allied hälsa karriärer vård yrken som inte passar in i den vanliga läkare eller yrken omvårdnad. Allied vårdpersonal arbete inom ett medicinskt team för att ge direkt eller indirekt patientvård. Dessa högkvalificerade vårdpersonal kan arbeta i nästan varje delsektion för vård.

De flesta allierade hälsa karriär kan delas in i två allmänna kategorier: assistenter eller tekniker, terapeuter eller tekniker. I allmänhet hjälper en assistent eller tekniker terapeuter, tekniker, läkare eller sjuksköterskor och kräva någon form av övervakning för att utföra uppgifter. Terapeuter eller tekniker, å andra sidan, arbetar självständigt och ofta gör bedömningar och utveckla behandling planer. I vissa fall kan terapeuten eller teknikern diagnosticera och med patienter.

Allied hälsa karriär kan hittas i nästan varje aspekt av vården. Från veterinärmedicinska studier och alternativ medicin till traditionella platser såsom sjukgymnastik och radiologi, närstående vårdpersonal hjälpa en väl avrundad team för att diagnostisera och behandla patienter. Men det finns flera allierade hälsa karriärer i hög efterfrågan i dessa dagar. Bland dem ingår medicinska assistenter som bistår vårdpersonal på sjukhus, läkare lokaler och faciliteter som sjukhem och hemtjänst. Medicinska assistenter, eller MA's, kan utföra direkt patient färdigheter eller mellan kontor arbetsuppgifter som registrering, blanketter försäkringar och utnämningen inställning.

En annan snabbt växande väg i allierade hälsa karriär är att hjärt-tekniker och teknologer. Dessa skickliga allierade vårdpersonal hjälpa läkaren att diagnostisera och behandla patienter med hjärt-eller hjärtproblem, eller med perifera vaskulära eller blodkärl problem. Vissa hjärt-tekniker är utbildade i invasiv behandling eller övervakning under kirurgiska ingrepp.

diagnostik sonographer eller ultraljud tekniker är ett annat snabbt växande yrke allierade hälsa karriärer. Dessa utbildade tekniker specialutrustning som används för att ta diagnostiska bilder av inre organ för att diagnostisera och behandla olika sjukdomar och sjukdomar. Ultraljud tekniker kan också arbeta med havande kvinnor.

Läkare assistenter, eller PA: s, är allierade utbildad i att underlätta den stora efterfrågan på läkare. De är välutbildade för att ge förebyggande, diagnostiska och terapeutiska hälso-och sjukvård under direkt överinseende av en legitimerad läkare. PA: s är också ett värdefullt tillskott till kirurgiska team tillsammans med annan närstående hälso-och sjukvården-kirurgiska tekniker.

Andra allierade hälsa yrken som har upplevt ett stort uppsving är atletiska tränare, som hjälper behandla och förebygga skador av idrottsutövare både amatör och professionell, och dietister eller näringsfysiologer som hjälper förebygga och behandla olika sjukdomar och behandlingar sjukdom genom hälsosam kost. Andningsvägar terapeuter stöd i luftvägarna och sjukvården.

Om inte intresserad av direkt vård, närstående hälsa karriär som kliniska lab tekniker eller forskare laboratoriet utföra labbtester för att upptäcka, diagnos och behandling av sjukdomar och sjukdomar , och medicinsk och sjukvård chefer ett alternativ. Dessa allierade vårdpersonal behandlar mest med pappersarbete frågor. De kan också styra, samordna och övervaka leveransen av hälso-och sjukvård programmet i enlighet med läkarens rekommendationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.