Vad gör en personlig ekonomisk rådgivare göra?

personliga finansiella rådgivare yrkesmässigt bedriver hjälpa enskilda att ordna sin ekonomi på bästa sätt. I vissa fall är rådgivare som anställs för en kort tid som ett sätt att hjälpa någon att skapa en grundläggande ekonomisk plan att följa. Vid andra tillfällen är rådgivare kvar som konsult på lång sikt och kan som kunder med råd om alla sorters pengar förvaltning och investeringsfrågor.

Många människor vänder sig till en personlig finansiell rådgivare när de har förlorat kontrollen över sin ekonomi. I denna egenskap kan rådgivare utvärdera den nuvarande finanspolitiska kundens status och undersöka sina utgifter vanor. När rådgivaren har en solid förståelse av den nuvarande ekonomiska villkor för kunden, han eller hon kan börja arbeta med kunden för att develop and implement en praktisk budget som kommer att göra det possible att uppfylla all monthly skyldigheter. Samtidigt bidrar den personliga finansiella rådgivare klienten lära sig att minimera onödiga utgifter och börjar återfå en viss ekonomisk trygghet.

De anställdas personliga ekonomiska rådgivare arbetar även med kunder på lång sikt, särskilt när kunden är att bygga en investeringsportfölj som kan innehålla aktier, obligationer, fastigheter och andra typer av anläggningar. En kompetent rådgivare kan ge effektiva råd om hur att diversifiera innehaven att skapa det bästa ekonomisk vinst samt hur man på bästa sätt utnyttja befintliga skattelagstiftningen. Rådgivaren kan också ge konstruktiva förslag på hur man väljer rätt investeringar för att nå de finansiella mål som antagits av kunden.

Att välja en personlig finansiell rådgivare karriär kräver att förvärva en stark bakgrund inom finansvärlden. Ofta betyder rådgivare utbildning omfattar anskaffning av avancerad grader hantera ekonomi och redovisning, samt praktiska erfarenheter på olika typer av finansiella institutioner. Dessutom måste en personlig finansiell rådgivare har utmärkt kommunikationsförmåga, både i fråga om formulera information till kunder på ett sätt som de snabbt grepp och att förstå den information kunderna tillhandahåller.

När det gäller frågan om en personlig finansiell rådgivare lön, är några rådgivare placeras på en hållare och betalt per timme för sina tjänster vid behov. I vissa fall kan rådgivare arbeta fram överenskommelser med en kund för att ge obegränsade ekonomiska råd för en fast avgift per månad. Rådgivare som är en del av en verksamhet eller företag kan få en lön samt en provision på de avgifter som debiteras kunder de aktivt medverka i en månad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.