Vad gör en film Redaktör göra?

En film redaktör spelar en viktig roll i post-produktionen av filmskapande. Editors är skicklig berättare, i uppdrag att skära timmar av bilder tillsammans för att skapa en sammanhängande berättelse. Att bli en film redaktör vanligtvis kräver mycket erfarenhet med redigeringsprogram, samt en utmärkt förståelse av historien och en förmåga att arbeta i harmoni med filmens regissör till en färdig film.

Kanske mer än något annat område av filmskapandet har redigering till mycket stora nytta uppfinningen av datorteknik. I början av filmer gjorde redaktörer deras arbete genom att faktiskt klippa och klistra enskilda filmrutor tillsammans för att skapa ett avslutat arbete. Om något behövde ändras, hade filmen tas isär, omorganiserats, och sätta ihop. Eftersom den nya digitaltekniken, en film redaktör kan skapa väldigt olika versioner av scener inom några minuter, med datorn tar över det mödosamma funktion splitsning bilderna tillsammans.

När du spelar på en film är klar, gör en redaktör normalt en editor's cut, även känd som Rough Cut eller första skäret. Genom att kombinera alla bilderna tillsammans i en konsekvent, sammanhängande sätt skapar redaktören en arbetsmodell som kan ändras genom att arbeta i samverkan med regissören och producenter för att skapa en slutgiltig version, eller Final Cut. Den Rough Cut är en mycket viktig del av post-produktion, det kan hjälpa utsätta hål i berättelsen och markera missade ögonblick som ibland kan åter-shot för att skapa en mer fullständig berättelse. Eftersom filmer är oftast sköt ur funktion, den Rough Cut är också nästan alltid första gången som den färdiga filmen kommer att ses som en kronologisk berättelse med en början, mitt och slut.

Redaktörer tåg typiskt för en karriär genom en formell utbildning på en film i skolan eller genom att få kunskap genom omfattande praktisk erfarenhet. Eftersom redigering har funnits sedan de första dagarna av film, dussintals böcker finns om teorier och metoder filmredigering. Några lärlingar som vill få praktisk erfarenhet kan få arbete som redaktör assistent, där de kan lära sig de tekniska grunderna i yrket, samtidigt samla in tricks för handeln från en professionell film redaktör.

Vissa film redaktörer har en naturlig talang för datorteknik, och många kors-tåg i närliggande områden att förbättra sin egen kompetensnivå. Det är inte ovanligt att redaktörer att ha erfarenhet av datorgrafik program, ljud redigering, regi och manusskrivande. På sätt och vis, måste redaktör vara en mångsysslare: att förstå en berättelse, att välja bästa bilder och tar att uttrycka en känsla eller förklara en situation och förstå vikten av visuella effekter och musik är viktiga delar för att vara en film redaktör.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.