Vad betyder ett djurhälsa Tekniker göra?

Ett djurhälsointyg tekniker, även känd som en veterinär tekniker eller veterinär assistent, ger direkt hand om djur som är sjuka eller skadade. Han eller hon kan specialisera sig genom att arbeta med små husdjur, som hundar, katter och fåglar, eller större domesticerade djur, såsom hästar, kor och grisar. Proffs hjälpa licensierade veterinärer i att ställa diagnos, administrera behandlingar och mediciner, utföra operationer och ge efter opera vård. Ett djurhälsointyg tekniker kan arbeta i ett djursjukhus, privata Veterinary Office, ombordstigning kennel, eller djurhemmet.

Djurhälsa tekniker är ofta de första yrkesverksamma som människor samråda när deras djur behöver läkarvård. En tekniker kan ge en första genomgång av ett husdjur eller husdjur, identifiera orsaken till sina besvär, och förklara tillgängliga behandlingsalternativ. Under en screening, han eller hon kan kontrollera vitala funktioner, väga djuret, och samla information om sin sjukdomshistoria. Teknikern förmedlar sådan information till en veterinär som kan avgöra en lämplig behandlingsplan.

När ett djur kräver kirurgi, är en tekniker oftast till uppgift att förbereda en operationssal och förvaltning av sedativa eller anestetika. Många tekniker får utföra rutinmässiga processer, exempelvis spaying och kastrering husdjur och sätter skenor för brutet ben. Efter ett förfarande, ser ett djurs hälsa tekniker i allmänhet efter det att djuret för att säkerställa dess komfort och välbefinnande. Han eller hon kan medicin, klänning sår och kirurgiska ärr och bada djur. Tekniker utbilda ofta djurets ägare om hur man fortlöpande behandling och hur man kan förhindra framtida fall av sjukdom eller skada.

För att bli ett djurs hälsa tekniker, måste en person få vanligtvis minst en associerad examen i veterinär-teknik eller husdjursvetenskap. Efter examen, måste en hoppfull djurhälsan tekniker göra ett skriftligt och praktiskt licensiering testet administreras av hans eller hennes stat eller land. De flesta nya tekniker få ytterligare på utbildning på arbetsplatsen, som arbetar som assistenter till erfarna experter och utföra grundläggande uppgifter, som kontroll vitala funktioner och förbereder djuren för operation.

Det är i allmänhet en stark efterfrågan på licensierade tekniker inom alla lediga inställningar. De flesta tekniker arbetar i djur sjukhus och djursjukhus, även proffs kan även hitta sysselsättning med lokala djurstall, byråer räddning, djurparker och kennlar ombordstigning. Många människor i djurs jobb hälsa tekniker strävar efter att bli veterinärer. De kan arbeta som tekniker och samtidigt gå veterinärmedicinska skolan för att få erfarenhet och förbättra deras chanser att få anställning efter att ha fått sin veterinärmedicine doktor grader.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.