Vad betyder en personaldirektör göra?

Företag av alla typer och storlekar beroende av specialiserade personalens utbildningsnivå experter för att säkerställa ett väl fungerande, skydd av tillgångar, och de anställdas tillfredsställelse. I många större företag finns det flera olika divisioner av mänskliga resurser, såsom leverantörsskulder och kundfordringar, anställning och utbildning, förmåner och löner. En personaldirektör övervakar verksamheten i alla divisioner, och kommunicerar med för att förstärka vissa riktlinjer och rutiner.

ansvar en personalchef i ett litet företag kan innehålla intervjuer och utbildning av ny personal, upprättande betalar avgifter och förmåner planer, och balansera en huvudbok. En styrelseledamot kan forskning andra företag för att fastställa rättvisa och konkurrenskraftiga löner, och skapa en hyra kampanj för att hitta nya arbetstagare. Styrelseledamöter i små företag möts ofta med de anställda för att hantera olika behov.

I stora företag, mänskliga resurser arbetsuppgifter delas vanligtvis mellan flera avdelningar för att säkerställa noggrannhet och effektivitet. En personaldirektör ett nära samarbete med varje avdelning, övervakning och utvärdering av verksamheterna. Han eller hon kan observera träningspass, utvärdera chefer, och bedöma hur pass effektivt företagets policy.

Chefer från varje personalavdelning möta rutinmässigt med direktören att informera honom eller henne om affärer och ge förslag på hur man kan förbättra situationer. Till exempel kan en rekryteraren förklara för direktören att mer tid behövs för att utbilda nya medarbetare. Direktören skulle utvärdera giltigheten av oro och få det att uppmärksamma företagets chefer. Han eller hon skulle informera befattningshavare som produktivitet och kvalitet skulle kunna förbättras om praktikanter fick mer undervisning.

För att bli en personalchef måste en person få typiskt en kandidatexamen i mänskliga resurser och industriella relationer, men vissa stora bolag förväntar arbetssökande ha magisterexamen eller högre. Många arbetsgivare främja internt mänskliga resurser specialister och chefer avdelning leden av mänskliga resurser direktörer, efter att visa kompetens genom flera års erfarenhet. I USA kan en blivande personalchef förbättra sin chanser att säkra sysselsättningen genom att skicka ett certifieringsexamen administreras av Human Resources Certification Institute (HRCI). Andra länder har vanligen institut eller brädor liknar HRCI som erbjuder certifiering till proffs.

En erfaren, legitimerad personaldirektören kan ofta hitta anställning i ett av flera olika typer av inställningar, från företag till medicinsk sjukhus till skolor och universitet. Några framgångsrika ledare har möjlighet att gå vidare till verkställande och positioner inom sina företag. Andra kan välja att arbeta vidare med andra karriärvägar, sådan öppning konsultföretag eller nå professurer vid handelshögskolor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.