Vad betyder en Professional Event Planner göra?

En professionell händelse planerare är en man eller kvinna som organiserar, ställer upp och sköter olika företag, offentliga och privata evenemang och möten. Han eller hon finner lämpliga platser, förhandlar dagar, tider och priser, och avgör behovet av mat, dryck, tabeller och utrustning. Många händelse planerare närvara faktiskt konventionerna, möten eller konserter som de anordnar för att se till att alla deltagarnas behov tillgodoses. En professionell kan vara anställda av en planering företag, en intern kommitté med ett företag, eller köra en oberoende verksamhet.

En hel del tid och kraft måste tas i planeringen av en stor händelse. Många företag, myndigheter och organisationer har helt enkelt inte tid, erfarenhet och resurser att sätta ihop en kvalitet insamling. En professionell händelse planerare kan ta stress bort av kunder och företag genom att överta samtliga de skyldigheter som arbetar med planering och genomförande av en konvention. Han eller hon ges vanligtvis en grundläggande uppfattning om vad en händelse handlar om, bland annat varför det sker, budget information och antalet personer som kommer att närvara. Evenemanget planerare sedan söker efter de bästa lokaler, förhandlar priser, och fastställer datum och tid.

Beroende på vilken typ av insamling, en professionell händelse planerare kan behöva ordna catering, underhållning, eller särskild utrustning som mikrofoner, videobandspelare och projektorer för seminarier och konferenser. När allt har planerats, händelse planerare övervakar arrangemanget av stolar, bord och dekorationer och förvaltar andra förberedande uppgifter på plats. Han eller hon ofta deltar i evenemang och se till att mat och dryck inte har tömts och att kunderna är nöjda med sitt arbete.

Många händelse planerare arbeta för stora planeringen företag där de vanligtvis utses särskilda uppgifter, såsom att fastställa priser eller att hitta lämpliga platser. En företagare professionella händelse planerare, dock ofta förutsätter alla berörda uppgifter, bland annat främjande, marknadsföring, finansiering och övervaka händelser. Jobbet kan vara hektiskt, men en erfaren professionell tar alla försiktighetsåtgärder och förberedande åtgärder som krävs för att säkerställa att saker och ting fungerar smidigt.

Det finns inga fastställda kraven för att bli en professionell händelse planerare, även många håll intresseföretag eller kandidatexamen i företagsekonomi, PR, kommunikation, eller finansiering. Många organisationer erbjuder medlemskap och frivilliga händelse planerare tester certifiering, som kan bidra till en professionell förbättra hans eller hennes meriter och möjligheter att hitta jobb. Certifiering är särskilt viktigt för egenföretagare planerare, så kunderna kan lita på att de har att göra med branschen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.