Vad betyder en Line Cook göra?

mest professionella kök, finns det en befälsordning som går från köksmästaren till köksmästare till sous chef och slutligen till en station kock eller chef de partie, annars känd som en linje kock . En linje kock förbereder ett begränsat antal livsmedel enligt order från en tillsyn sous chef. Detta kan innebära arbete på ett kött station, en Garnera station, ett yngel station, en kall sallad station eller ett antal andra konkurrensbetingat områden mat prep. En professionell linje kock bör veta hur man arbetar varje station i köket, inklusive prep arbete och samordning med andra stationer och köksmästare.

En linje laga mat är oftast ansvarig för att upprätta sin station i enlighet med ett huvudmenyn. Om huvudmenyn innehåller stjärtar, till exempel linjen kock eller en av dennes anställda kommer att se tillräckligt stjärtar är tinats, prepped och lagras för att hantera eventuella efterfrågan under drift. Varje station har sin egen särskilda behov, och det är upp till den linje som kock för att se alla såser, garnishes och andra komplement har alla beretts och lagrats på rätt sätt. En linje kock kan behöva arbeta ensamma under matservering, eller han eller hon kan ha ett fåtal anställda för att dela arbetsbördan.

Eftersom kommunikation är avgörande vid matservering, en linje kock måste kunna samarbeta väl med andra linje kockar och samtidigt förbereda kvalitet livsmedel och hantera klagomål från kunder eller vänta personal. En bra linje kock bör kunna arbeta konsekvent under extrem press, eftersom han eller hon är ytterst ansvarig för kvaliteten på maten inne på stationen. Förmågan att samordna flera olika beställningar samtidigt är också en bra färdighet för en linje kock ha.

Eftersom en hektisk professionellt kök kan vara en ansträngande fysisk och mental utmaning, en linje kock måste också kunna behålla sina känslor i schack samtidigt som han får kritik från en överordnad eller korrigera ett mat problem. Många huvudet kockar och sous kockar värde överensstämmelse över kreativitet, så en linje kock bör också sträva efter att vara en lagspelare vid utarbetandet av samma rätter på samma sätt i flera år. Professionella kulinariska utbildning rekommenderas för att bli en linje kock, men en lovande kök staffer kan också få på arbetsplatsen utbildning för att behärska varje station.

Det är inte ovanligt att en erfaren linje kock att stanna kvar i samma situation under flera år, eftersom befordran till sous chef eller verkställande chef är ofta ovanliga händelser och den genomsnittliga lönen för en erfaren linje kock eller station kock kan vara överraskande konkurrera med andra yrken. En linje kock i en stor restaurang kan hyra sin egen personal för att utföra rutinmässiga prep arbete, vilket gör honom eller henne möjlighet att arbeta med överordnade om ny meny idéer, ny teknik matlagning eller andra ledande nivå projekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.