Vad betyder en Financial Systems Analyst göra?

sektorn för finansiella tjänster, finns det många möjligheter till ett finansiellt system analytiker ställning. För att avgöra om detta är ett lämpligt läge för dig, är det viktigt att ha en klar förståelse av vad ett ekonomiskt system analytiker gör. Detta karriär är vanligtvis väl kompenseras, säkra, och finns i en mängd olika industrier. Det finns tre huvudsakliga aspekter på detta arbete som överensstämmer i alla delar: analys av nuvarande finansiella systemet, designa nya affärs-och system, och genomförande av systemförändringar.

Det finns ingen specifik examen eller diplom program som tillhandahåller den utbildning som krävs för att bli ett ekonomiskt system analytiker. I stället har de flesta människor har en kombination av utbildning och erfarenhet inom redovisning och datorsystem. Utbildningsnivån som krävs för att kvalificera för denna typ av position varierar beroende på organisation, men är vanligen ett fyra-års examen i redovisning, finansiering, en verksamhet eller ekonomi.

De erfarenheter kravet är minst fyra till fem år av fast finansrelaterade ansvar. Detta kan inkludera arbetat som revisor, ekonomiansvarig, eller besläktade roll. Ju mer ledande roll, desto bättre, eftersom du kommer att kunna få en större förståelse för de olika kraven på olika nivåer i organisationen.

huvudsakliga roll att de finansiella systemen analytikern är att analysera de planerade funktionerna i datasystemet. De allra flesta organisationer använder stora redovisnings-eller Enterprise Resource Planning (ERP) system för att hantera deras organisation. Drivkraften bakom dessa system är i första hand den finansiella modulen.

Med sin djupa förståelse för såväl det finansiella systemet och näringslivet, konstruerar de finansiella systemen analytikern nya affärsprocesser, recensioner system förändringar som krävs genom lagändringar och förvaltar dessa projekt. Denna roll innebär ett betydande kommunikation och interaktion med ett brett spektrum av människor. Genomförandet av systemförändringar kräver en hel cykel av aktivitet.

Det första steget är att utforma verksamheten specifikationer och dokumentera förändringar och affärsmässiga krav. Vidare är de ändringar som gjorts i en provning eller utveckling versionen av det finansiella systemet genom en utvecklare. De analytiker som ansvarar för grundligt testa, dokumentera, och begära ändringar förrän det är korrekt. Vid lyckad översyn är de förändringar som genomfördes i systemet. En effektiv förvaltning av denna process och verksamhet är nödvändigt för att hantera systemets integritet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.