Vad betyder en Deckhand göra?

A är deckhand en sjöman eller sjöman som hjälper till med de olika insatser som krävs för att driva ett fartyg. De allra flesta deckhand jobb för fartyg som används i en kommersiell verksamhet. Även om vissa större privata fartyg kan ha manskap också. Förutom att hjälpa till med dag till dag driften av fartyget, får manskap även ansvara för säkerhet och trygghet.

Jobben en deckhand utför varierar kraftigt beroende på fartyget, och de erfarenheter nivå av individen. De som börjar bara ut på ett fartyg kan huvudansvaret för att ta hand linjer som används för att förtöja fartyget till en docka, och allmänt underhåll arbetsuppgifter som målning och rengöring. I själva verket, städning kan förklara det mesta av vad en deckhand inte förrän han eller hon får mer erfarenhet.

De flesta manskap strävar efter att göra mer än det monotona arbetsuppgifter för rengöring av fartyg, och hantering linjer. Därför kommer många turas om bron, lära av mer erfarna seglare och operatörer. Med tiden kan manskap spendera tid vid ratten i skeppet, befriar andra som har gjort ett skift. I sådana fall kommer manskap vanligtvis bara hanterar ett skepp när den är i öppet vatten och kräver mindre skicklighet att navigera säkert.

På lastfartyg och passagerarfartyg, en deckhand kan också ansvara för säkerheten. Lastfartyg är i ständigt behov av att se, inte bara från de som finns på fartyget som kan frestas att ta för sig av lasten, utan även från utsidan. I det öppna havet, kan piratkopiering vara ett problem. I hamn, kan obehöriga personer ombord på fartyget utgör ett hot. Att hålla ett vakande öga är en av de bästa sätten att förhindra såväl situationer.

En del manskap på fartyg som fraktar passagerare kommer också att utföra arbetsuppgifter kundservice. Till exempel, på ett djuphavsfiske båt kan deckhand hjälpa kunderna att bete krokar, ta bort fisk, och hålla koll på sina fångster. Dessutom kommer de vara ansvariga för alla andra uppgifter i samband med arbete, däribland städning upp båten i slutet av resan, och se till att det är säkrat en gång tillbaka i hamnen. På ett kryssningsfartyg, kan en deckhand hjälpa människor att hitta sin väg runt fartyget samt att erbjuda andra hjälp som behövs.

Att hitta deckhand arbetstillfällen är inte svårt, men vissa är mer konkurrenskraftiga än andra. De som vill arbeta på ett fraktfartyg eller kryssningsfartyg kan hitta det finns många möjligheter. Omsättningen på sådana yrken är generellt hög eftersom människor är borta under långa tidsperioder, arbetstid är långa, och villkoren är ibland hård. Det kommer sannolikt att öka konkurrensen på fartyg gör dagsutflykter, eftersom det ger den anställde en chans att vara hemma varje dag eller natt. Den avvägning är det lön är normalt högre för dem som vill hålla på längre, svårare resor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.