Vad är en medicinsk Ersättning specialist?

En medicinsk ersättning specialist hanterar många viktiga administrativa arbetsuppgifter på sjukhus eller doktorn. Han eller hon är skyldig att föra noggranna register av patientinformation och se till att räkningar betalas i tid. Specialister även kod information om patientens diagnoser och lämna in formella ansökningar om utbetalning till försäkringsbolag. För dyra räkningar De arbetar med patienter att upprätta avbetalningsplaner. Arten av tjänsten kräver personal att vara mycket detalj-orienterad, organiserad och effektiv i sitt arbete.

Hälso-och sjukvård inställningar kan hektiskt platser att arbeta. Läkare och sjuksköterskor är ständigt i rörelse och just nu patienter och logga information i medicinska diagram. En medicinsk ersättning specialist samlar listor och dokument fylls i av läkare och kommer in i data i ett datorbaserat register.

Ett viktigt ansvar för medicinteknisk ersättning specialist översätta patientinformation till en standard kodning format. Coding patient former är viktigt att exakt logga medicinska journaler och lämna lätt att förstå rapporter till försäkringsbolag. De flesta är utbildade för att koda information i enlighet med nuvarande förfaranderelaterade Terminologi ® (CPT ®) eller internationella klassifikationen av sjukdomar (ICD) förordningar. Efter kodning räkningar, specialister granskar dem för att säkerställa riktigheten, spara dokument och skicka kopior till försäkringsgivare.

Stark kommunikation färdigheter är viktiga för en läkare ersättning specialist. En professionell behandlar patienter, försäkringsbolag representanter, och läkare dagligen. Han eller hon talar ofta med patienter personligen innan de lämnar kontoret för att samla in egenavgifter och upprätta betalningsplaner. Om patienten rapporter som har skapats av läkare är oklara måste specialist be dem att diskutera frågor för att säkerställa noggranna register. Försäkring företrädare ring eller e-post specialisten om det finns en skillnad om ett visst lagförslag.

I de flesta länder, är en individ krävs för att få minst en associerad examen i medicinsk kodning eller teknik hälsoinformation att komma in på området. Examina erbjuds på många community college, universitet och specialiserade tekniska skolor, och vanligtvis tar ungefär två år att slutföra. Studenter tar ofta kurser i medicinsk terminologi, kodning CPT ® och ICD former, mänskliga relationer, och datavetenskap.

Efter avslutad ett intresseföretags examen, kan en person ta en certifieringsexamen förvaltas av en respekterad nationell organisation för att förbättra deras möjligheter att hitta arbete. Organisationer som American Health Information Management Association i USA ge nya professionella inom meriter som krävs för att arbeta på sjukhus, vårdcentraler, psykiatriska kliniker och privata läkare kontor. Med erfarenhet och fortbildning, en medicinsk ersättning specialist kan ha chansen att bli en chef.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.