Vad är en arbetsterapi assistent?

arbetsterapi assistent fungerar tillsammans med en arbetsterapeut för att ge ett utbud av rehabilitering för patienterna. En arbetsterapi assistent finns till för att undervisa och vägleda en patient i någon och alla färdigheter han eller hon behöver hjälp med att engagera sig framgångsrikt i vardagen eller återvända till arbetsmarknaden. Målet är att ge patienten att leva ett mer självständigt liv. En vänlig person är till hjälp att bli en framgång i denna karriär.

Den typ av patienter som behöver arbetsterapi kan omfatta personer med kognitiva funktionshinder som beror på den autism, cerebral pares, Downs syndrom, eller en stroke eller skallskada. Andra patienter kan vara personer med fysiska leverfunktion pga avancerad artrit, en ryggmärgsskada eller annat fysiskt trauma, bland de skadade på jobbet. Vissa arbetsterapi assistenter arbetar med patienter som lider av psykisk sjukdom som hämmar deras förmåga att utföra grundläggande dagliga egenvård uppgifter och upprätthålla sysselsättningen.

En arbetsterapi assistent får arbeta i olika inställningar bland annat sjukhus, offentliga och privata skolor, kliniker, vårdhem, patientens hem, fängelser, dag utrustning för behandling och psykisk vård institutioner. Roll arbetsterapi assistent är att underlätta patientens deltagande i rehabiliterande tjänster och övningar som föreskrivs i hans eller hennes läkare och utformas av en arbetsterapeut. Detta kan omfatta undervisning en strokepatient att föda och klä sig själv, ge autistiska elever och deras lärare med mekanismer och strategier för att hantera de sinnesintryck som är förknippade med att funktionshinder eller undervisa en patient och hans eller hennes at-home vårdare på rätt sätt att flytta från en säng till rullstol. Den arbetsterapi assistent inte bara undervisar, utan också påpekat hur väl patienten bemästra varje specifik färdighet och gör sedan rekommendationer om huruvida ytterligare utbildning eller olika metoder är nödvändiga.

I USA, Kanada, Mexiko, stora delar av Europa och Asien, en gymnasieexamen krävs för att börja i detta yrke. De flesta arbetsterapi assistenter få avancerad utbildning antingen från ett community college eller en yrkesskola ackrediterats av antingen staten regering eller en professionell organisation. De flesta länder kräver kandidater klara ett licensavtal test. I USA och Kanada, licensiering tester varierar något beroende på vilken stat eller provins en kandidat prov i.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.