Vad är Obstetrik omvårdnad?

Obstetrik omvårdnad är en hälso-och sjukvården med fokus på vård av gravida kvinnor och spädbarn som de föder. Obstetrik sjuksköterskor bedöma självständigt, genomföra och utvärdera vård inom de olika stadierna i förlossningen. Obstetrik är en kirurgisk specialitet som behandlar vård av kvinnor och barn under graviditet, förlossning och tiden direkt efter. Obstetrik sjuksköterskor får ytterligare specialiserade på perinatal sjuksköterskor eller arbete och sjuksköterskor leverans.

För att bli en obstetrik sjuksköterska i USA, en del elever kommer att bli licensierade närvårdare (LPN) och få lite nybörjar omvårdnad erfarenhet innan de fortsätter sin utbildning. Andra kommer att hoppa över detta steg och ange ett ackrediterat college med en Bachelors för omvårdnad programmet, där studenten väljer en koncentration i obstetrik. I de flesta fall kommer en ny sköterska komplett ett år av klinisk omvårdnad erfarenhet innan de passerar den ammande staten styrelsen och bli en legitimerad sjuksköterska (RN). De slutliga steget in obstetrik sjuksköterskor i USA är att få certifiering genom den nationella certifiering Corporation (NCC). Sjuksköterskeutbildning följer ofta en liknande utveckling i andra länder, men kan variera från plats till plats.

Uppgifterna för obstetrik omvårdnad kan variera beroende på patientens behov. En förlossningsläkare sjuksköterska får bedöma varje mor och barn att utveckla en individuell vårdplan, samtidigt som samarbetar med läkare eller annan vårdgivare. Obstetrik omvårdnad innebär också att övervakningen av mor och barn för biverkningar. Om detta händer kommer obstetrik sjuksköterskan göra ändringar i patientens vård plan som bygger på hennes egen medicinsk kunskap samt råd av patienternas läkare.

Under större delen av tiden att en kvinna är i arbete, hon gick till genom ett obstetrik sjuksköterska. Sjuksköterskan får administrera smärtstillande eller ge andra sätt att hantera förlossningssmärtan. Under denna tid kommer sköterskan övervaka arbetsmarknaden utvecklingen och varnar läkare när det är dags för förlossningen. För de flesta barnarbete utan några komplikationer, inte steg läkaren inte tills det är dags att leverera barnet. Vid denna punkt kommer sköterskan lämna över leveransen till läkare, men kommer att stanna för att hjälpa.

Efter arbete, lär en obstetrisk sjuksköterska också patienten om vården i samband med förlossning hälsa och nyfödda och sjukvård. Obstetrik vård innebär att ge känslomässigt stöd till nyblivna föräldrar när de försöker anpassa sig till sina nyfödda barn. En obstetrik sjuksköterska kan bidra till en modern och barnet blir bekväm med amningen eller visa olika swaddling teknik för en ny far.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.