Ska jag gå till yrkesskola eller ett universitet?

Att välja om de vill söka ytterligare utbildning vid en högskola eller yrkesskola kan ofta vara ett svårt val. Båda inställningar gör det möjligt att utveckla talanger och färdigheter tillsammans med att skaffa kunskap som kan leda till en framgångsrik och lukrativ kallelse. Om du är osäker på vilken typ av institution skulle vara det bästa alternativet, här är några punkter att beakta.

Innan du börjar tänka på din handel skolan eller universitetet alternativ, är det viktigt att bestämma vad du vill göra med ditt liv. Det finns en god chans att du redan har en uppfattning om vilken typ av medfödda talanger och intressen du besitter. Människor som är lyckligast i sitt arbete är de som tränar för yrken som förser dem med inte bara en rättvis inkomstkälla men också en stor personlig tillfredsställelse. Genom att identifiera vad du vill göra, vad du redan visa någon talang för, samt fastställa hur dessa kvaliteter passar in fattar beslut om en kall, kan du avgöra sedan vilka pedagogiska alternativ bäst kommer du att kunna uppnå dessa mål.

Tid kan också siffran i ditt beslut att delta i en yrkesskola eller ett universitet. Människor som redan arbetar i ett särskilt yrke och karriär kan välja att öka sin erfarenhet med klasser eller kurser som hjälper dem att bli mer effektiva på jobbet. Men eftersom de redan anställda, betyder det att de klasser eller kurser måste bedrivas efter arbetstid.

Till exempel kan en behörig bilmekaniker vill lära sig att arbeta på en ny typ av motor. Han eller hon kan anmäla dig till en lokal yrkesskola och ta en natt klass som kommer att ge certifiering och kunskaper som kan vara till hjälp på arbetsplatsen. På samma sätt, en journalist som vill filial ut till andra områden i skrift kan konstatera att ta kvällskurser på universitetet kommer att hjälpa odlar ytterligare verktyg och färdigheter som krävs för att fullfölja bryta sig in skriftligen fiktion eller skapa akademiska resurserna.

För folk som vill göra en större förändring i sitt sätt att försörja sig, gå på en yrkesskola eller universitet på natten kan vara det bästa sättet att ta sig an den uppgiften. En vit krage chef som beslutar att arbeta i landskapsarkitektur verksamheten kommer att tycka att få rätt utbildning vid en yrkesskola öppnar vägen för en helt ny kallelse och ett annat sätt att leva. Samtidigt, den bilmekaniker som vill komma på marknaden kommer att upptäcka att ta universitet klasser på natten gör det möjligt att fullfölja drömmen och samtidigt tjäna en regelbunden inkomst under dagen.

I slutändan är beslutet att gå till en yrkesskola eller ett universitet har mycket att göra med hur du vill leva ditt liv och vilka färdigheter och talanger du ta med till bordet. Utbildning för något du älskar och kan försörja sig på kommer att betydligt öka kvaliteten på ditt liv och livet för dem som bryr sig om dig. Under ledning av rätten professorer eller lärare, kommer dörrarna öppna till arbete som ger mer glädje på många nivåer, om du gör rätt val var att förtjäna din utbildning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.