Hur ska jag förbereda för att starta ett nytt jobb?

Få ditt nya jobb iväg till en bra start genom att identifiera exakt vad landade du erbjuder i första hand. Under hela intervjun, men det fanns antagligen ledtrådar till vad som gjorde dig kandidaten att välja. Se till att visa samma egenskaper och färdigheter som föranledde arbetsgivaren att anställa dig för ditt nya jobb.

Gör din hemläxa och se till att du förstår exakt vad som förväntas av dig för din första dagen i ett nytt jobb . Om du är osäker, kontakta din nya chef och en dag eller två innan du är planerade att inledas. På så sätt kan du kontrollera detaljer som var eller till vem du skall rapportera vid ankomst. I vissa organisationer rapport du på den första arbetsdagen i en annan tid och plats än vad du efteråt kommer.

Se också till att klä på lämpligt sätt. Du kanske har märkt hur andra anställda var klädda när ni besökte arbetsplatsen för intervjuer. Men det är bättre att undvika att göra antaganden och be om särskilda råd eller anvisningar. Detta gäller särskilt om du kommer att arbeta i en miljö som kräver någon typ av säkerhet eller sanitära försiktighetsåtgärder.

Är du skyldig att bära uniform? Om så är fallet, ta reda på om den kommer att utfärdas i förväg eller om det ska utfärdas efter din första dag. Du vill också veta om du förväntas köpa den enhetliga eller om arbetsgivaren tillhandahåller det. Om sådana posterna behövs för ditt nya jobb, kanske du också vill fråga om närstående redskap såsom handskar, stål-toed skyddsskor, hårda hattar, hårnät, och så vidare. Och även om de inte särskilt vanligt förekommande, vissa arbetsgivare kräver individer att ge sina egna verktyg och utrustning också.

Den första dagen på ett nytt jobb innebär ofta att delta i någon typ av orientering, som får utföras av en representant från personalavdelningen eller av din närmaste chef. Medan orientering varierar från en organisation till en annan, det finns ett antal viktiga komponenter, som vanligen. Bland dem finns det uppdrag och struktur i organisationen, nyckelpersoner, löneuppgifter, förmåner och informationstjänster, och politik och praxis.

Ett nytt jobb innebär också att tillhandahålla vissa handlingar på eller före din första dag. Federal lag kräver arbetsgivarna att visa att alla arbetstagare som lagligen har rätt att arbeta i USA. Du måste ha bevis för medborgarskap eller en invandrare arbetstillstånd tillstånd. Se till att ta reda på vilka dokument du behöver. Utreda huruvida kopior är acceptabla-vissa exemplar kan krävas. Nödvändiga handlingar kan omfatta din födelseattest, social trygghet kort, något arbete eller tillstånd, körkort, yrkesmässig licenser och blanketter hälsa.

Efter läggning och handlingar som krävs har slutförts, är du sannolikt att ges en rundtur på webbplatsen eller arbetsområdet för ditt nya jobb. Du får visas då få tillgång till ytterligare förnödenheter och utrustning, hur man använder telefonen och datorn och var du hittar bekvämligheter som toaletter och bryta rum. Du kan också införas för att ett antal av dina medarbetare som kan tillsammans med din handledare, visar särskilda uppgifter som du kommer att utföra.

Starta ett nytt jobb kan vara spännande, men ofta en lite överväldigande. Kom ihåg, ingen förväntar dig att lära dig allt på en gång, kommer inte heller du förväntas göra allt perfekt första gången. Be om hjälp när du behöver det, titta noga och lyssnar noga så att du vet vad som förväntas av dig. Grundliga förberedelser och en positiv inställning kan göra ditt nya jobb din bästa jobb ännu.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.