Hur kommer jag igång i ett Nutritionist karriär?

En dietist hjälper människor att planera och genomföra goda kostvanor utifrån sina specifika behov och förutsättningar. Han eller hon kan arbeta i ett antal olika inställningar, t. ex. ett sjukhus, klinik, anstalt, universitet eller forskningsinstitution. Många dietister väljer att öppna privat metoder, erbjuda sina tjänster till ett stort antal personer och företag. En person som vill komma igång med en nutritionist karriär måste normalt få minst en kandidatexamen från ett ackrediterat universitet uppfyller alla nödvändiga licenskrav i hans eller hennes plats och arbeta som praktikant under en viss tid.

En gymnasist som vill så småningom få en nutritionist karriär kan förbereda sig genom att ta avancerade kurser i anatomi, fysiologi, biologi och hälsa. Eleverna får en grundläggande förståelse för den inre människan, de processer genom vilka livsmedel rötas och effekterna äta vissa livsmedel kan ha på en persons allmänna hälsa. Nära slutet av gymnasiet, mest hoppingivande dietister gälla fyra år universitet med stark vetenskap avdelningar.

College studenter vanligen större i näringslära eller dietetik, där de tar flera olika kurser med anknytning till livsmedels-och människors hälsa. Blivande dietister få både klassrum och laboratorier instruktion, där de lär sig om olika forsknings-tekniker och kliniska förfaranden i samband med nutrition. Studenter anmäler ofta i företagsledning och kommunikation kurser också, att lära sig om de administrativa och kund aspekter service av deras potential karriär.

En kandidatexamen är normalt tillräckligt för att få en nutritionist karriär, även om vissa människor bedriva avancerade grader för att främja förståelse för kost principer och att öka deras chanser att få anställning. Utöver klassrum och laboratoriestudier, magisterexamen och program doktorander tillåter ofta studenter att bedriva oberoende forskning. Studerande kan åläggas att skriva uppsats papper eller avhandlingar baserat på deras resultat innan han får sin examen.

En examen kan behöva göra ett skriftligt tillstånd tentamen administreras av hans eller hennes stat eller land innan en nutritionist karriär. De flesta tentor täcker ämnen studerade på universitetet, såsom mänskliga fysiologi och allmän hälsa samt livsmedelssäkerhet, hälsa och etik. Vissa platser och arbetsgivare kräver nya dietister för att slutföra övervakas praktik, som kan pågå så länge som två år innan öva självständigt. En professionell kan välja att få ytterligare ett intyg om en registrerad dietist för att förbättra hans eller hennes meriter, även om certifieringen är inte alltid behövs för anställning. När alla utbildning, licensiering och krav praktik har uppfyllts, en person som äntligen kan påbörjas en utmanande och givande nutritionist karriär.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.