Hur blir jag en upphandling specialist?

En upphandling specialist är den person inom ett företag eller en organisation som är ansvarig för förvärv av varor, utrustning, material, egendom och tjänster som är nödvändiga för företagets existens. Upphandling specialister arbetar med bolagets ekonomiska avdelning för att säkerställa inköp, träffa avtal med leverantörer och genomföra kostnadsbesparande metoder. De är medvetna om organisationens budget och strävar efter att matcha sina planer med bolagets ekonomiska situation. För att bli en upphandling specialist, bör man ha en bakgrund i näringslivet, marknadsföring eller lag.

Innan en person kan bli en upphandling specialist, han eller hon bör ha erfarenhet i någon form av inköp eller upphandling roll. Många företag kommer inte att anställa upphandling specialister färskt i skolan utan erfarenhet. Någon som vill bli en upphandling specialist ska ha god kommunikation och förhandling. Han eller hon bör ha en grundläggande kunskap om försäljning och hur marknadsföring fungerar. Stark övertygande kunskaper kommer att hjälpa upphandling specialist för att utmärka sig i sitt arbete.

En bakgrund inom näringsliv och ekonomi är också en bra utbildning till att bli en upphandling specialist. Förmågan att hantera en budget och växa ett företag kommer att värderas i ett företag som söker en upphandling specialist. En person som vill bli en upphandling specialist bör större i affärer eller finansiering för en grundexamen. Flera skolor erbjuder bra program som kan leda till karriärer som upphandling specialister. Dessa kan hittas med hjälp av Internet och forskar om upphandling program och kurser.

När en person är kvalificerad att bli en upphandling specialist, efter att ha avslutat ett fyraårigt college-programmet och få erfarenhet av system för upphandling, kan han eller hon söka arbete via Internet eller genom att fråga runt på lokala företag . På jobbet, kommer upphandling specialist hantera utgifterna, ge prissättning ledarskap och ta itu med upphandling. Upphandling specialister betalas väl, vilket gör området en konkurrenskraftig, men också en som är i hög efterfrågan tack vare bredden i branschen och de många organisationer som behöver en sådan specialist att hjälpa till med inköp upphandling.

En person som önskar bli en upphandling specialist ofta har riktad område där han eller hon skulle vilja arbeta. Avtalsslutande officerare främja livscykelhantering för en organisation och erbjuda nya innovativa tjänster till kunder. Politiska analytiker råd avdelningar och tjänstemän om hur man skall närma politik. Materialhantering specialister organisera material och planera händelser för regeringens program. Fast egendom specialister hanterar hela livscykeln för egendom och tillgångar ett företag eller grupp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.