Hur blir jag en skola intendent?

En skola föreståndaren gör administrativa beslut om ekonomi, resurser, politik och utbildningsmål av en offentlig skoldistrikt. Denjobb kan vara väldigt krävande ibland, och ofta krävs en noggrann resonemang, problemlösning och kommunikation. För att bli en skolaföreståndaren, måste någon få vanligtvis minst en magisterexamen i skolan förvaltning eller utbildning, och få flera års erfarenhet somlärare, rektor eller annan typ av administratören. I de flesta skoldistrikt, en person som vill bli en skola superintendent måste bevisa att en styrelseförvaltare att han eller hon har en plan och kan hantera de arbetsuppgifter och ansvarsområden.

En person som beslutar att bli en skola föreståndare vanligtvis har en uppriktig oro för utbildning av framtida generationer. Ett antal andra personligaövertygelser och egenskaper är också viktiga i att bli en effektiv administratör. En individuell bör vara bekväm samarbeta och kommunicera med ungamänniskor, lärare och medlemmar samhället. Han eller hon måste kunna fatta viktiga beslut när det behövs, och inse att tillhandahålla högkvalitativ utbildningbör komma innan de söker personlig vinning. Personer som har sådana kunskaper och föreställningar blir ofta mycket framgångsrikt superintendenter.

De flesta som arbetar skolan superintendenter har fått avancerad examen i skolförvaltning och erfarenhet inom andra utbildningsprogram jobb. Ett universitetmagisterexamen eller doktorsexamen program kan ge en elev med en bred förståelse av principerna för företagsledning, redovisning, samtgenomförandet av utbildningspolitiken. Dessutom har en blivande superintendent möjlighet att lära sig om trender inom området och potentiellaarbetsmöjligheter efter examen.

I många stadsdelar, är en individ som krävs för att få erfarenhet som lärare eller främsta innan han eller hon har chansen att bli en skolaföreståndaren. Genom att arbeta med skolstyrelser, lärare och rektorer har möjlighet att lära sig om de ekonomiska och politiska sidan av utbildnings-institutioner. De som hoppas bli superintendenter kan delta med föräldramöten föreningar och skolans verksamhet ombord, och börja bildaviktiga affärsrelationer inom ett distrikt.

En erfaren, grad-anläggning yrkesman som är redo att bli en skola superintendent vanligtvis förväntas bevisa sin förmåga till ettför styrelse. Styrelsen granskar en sökandes tidigare resultat, föreslagna mål, brev referens och samhälle står när du gör enbeslutet. Det är vanligt att en ny skola administratör att ta över arbetsuppgifter under en provanställning, som kan vara allt från några veckor till ett år ellerlängre. En yrkesman som kan bevisa sitt värde går ofta på att njuta av en meningsfull karriär.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.