Hur blir jag en radiologiska-tekniker?

röntgenstrålar används för att producera en bild av en del av kroppen. De är ofta sorteras efter läkare och ta reda på en diagnos, till exempel förekomsten av en tumör eller brutet ben. Radiologiska tekniker, som också kan kallas x-ray tekniker utföra röntgen. Teknologer position patienter, sköta den utrustning och se till att säkerhetsåtgärder vidtas.

Över hela världen att krav blir en radiologiska teknikern varierar kraftigt. Vissa län kan erbjuda utbildning på arbetsplatsen, medan andra landets krav omfattar en högskoleexamen i radiologisk teknik. I USA, vissa länder kräver en radiologisk teknikern att erhålla en licens i det skick som de vill arbeta i.

I USA för att bli en radiologiska teknikern, personer som är intresserade måste fylla i ett x -ray-teknik-programmet. Den gemensamma granskningskommittén i pedagogik vid radiologiska Technology är det organ som godkänner röntgenteknik program i USA. Organisationen kan ge perspektiv studenter med information om olika godkända program över hela landet. Individuella program bör kontaktas för behörighet och kostnader undervisning.

De flesta program för att bli en radiologiska teknikern är associate'segree program, som vanligtvis tar två år att slutföra. Kandidat studieprogram finns också, som tar fyra år att slutföra. Program finns på sjukhus, högskolor, universitet och privata tekniska skolor.

Studenter måste fylla i olika naturvetenskapliga studier inklusive biologi, fysik och anatomi. Klasser som är specifika för radiologisk teknik kommer också kompletteras och omfatta avbildningstekniker, patientens placering och utrustning säkerhet. Studenterna kommer även att få praktisk erfarenhet tillbringa tid på sjukhus att utföra olika typer av röntgenbilder.

De som planerar att bli en radiologiska teknikern och arbeta i ett tillstånd som kräver en licens måste klara ett prov som förvaltas av statens radiologiska koncessionsnämnden. Eftersom statens krav varierar, kontrollera med din skolas programdirektör för enskild stat information. Den amerikanska kansli Radiologiska Technology erbjuder också en nationell certifiering efter passage en examen.

I likhet med andra typer av medicinska karriär, många x-ray tekniker arbetar på sjukhus. Andra platser för sysselsättning omfattar centra öppenvården avbildning och mobila kliniker. Karriärmöjligheter kan innehålla blir en handledare för en röntgenavdelningen. X-ray tekniker som går på att få kompletterande utbildning kan lära sig hur man gör datortomografi (CT) läser av och magnetisk resonanstomografi (MRT) genomsökningar. Lönerna varierar kraftigt på plats och erfarenhetsnivå.

röntgen tekniker som arbetar i en stat som kräver en licens måste förnya licensen vartannat år. Teknologer bestyrkt genom den amerikanska kansli för radiologi teknik kommer också att förnya vartannat år. Fortbildning klasser kommer att behöva tävlade för förnyelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.