Hur blir jag en professionell copywriter?

bli en professionell copywriter kan vara en givande karriär val för dem med verklig förmåga övertygande och kommunikativ skriva. Även om det finns många påståenden om snabb "sex figur copywriting," om du vill bli en professionell copywriter det kommer att ta år av engagemang och ansträngning. Det är möjligt för talangfulla professionella copywriters att arbeta internt, exempelvis i reklambyråer, eller hemma i sitt hem kontor.

De flesta framgångsrika professionella frilansande copywriter arbetar för en arbetsgivare innan starta eget. Eftersom frilansar innebär att arbeta utan en stadig lön för det, det är en bra idé att börja frilans copywriting på deltid om du vill bli den typ av professionell copywriter. Att bygga upp besparingar innan du arbeta heltid som frilansande copywriter rekommenderas eftersom man kan arbeta ostadiga. Det är nödvändigt att alltid hålla marknadsföring dina tjänster som en frilansande copywriter för att upprätthålla en tillräckligt lönsam kundbas.

bli anställd för att göra in-house copy i reklam eller byråer marknadsföring rekommenderas om du vill bli en professionell copywriter, men landar en nybörjar position i en byrå är inte lätt. Konkurrensen om dessa jobb tenderar att vara extremt konkurrenskraftiga. Men genom ihärdig och bygga upp provet arbete genom deltid uppdrag frilans copywriting, du är skyldig att så småningom landa ett jobb copywriting byrå. Det är en fråga om att hövligt långlivade och bli ihågkommen av organet i rätt tid, till exempel när de bygger sina kreativa avdelning. Vara medveten om praktikplatser och exakt vad en viss byrå söker i en copywriting praktikant är också viktigt att bryta sig in i fältet.

Om du vill bli en professionell copywriter bör du börja bygga en portfölj för att visa potentiella arbetsgivare. Antalet prov copywriting bitar i din portfölj eller bok är inte lika viktigt som deras kvalitet. Leta efter små copywriting projekt på anslagstavlor och när du har varje projekt, se till att ha prov på ditt arbete samt kundreferenser. Fortsatt dessa erfarenheter och övertala kunder och byråer att anställa dig baserat på dina tidigare klient framgångar är ett bra sätt att bli en professionell copywriter.

Även om en rad olika arbetsprojekt och en kandidatexamen kan hjälpa dig att landa tidigt internt copywriting jobb, händer att specialisera sig på ett eller två områden kan verkligen hjälpa till att ställa dig isär. Till exempel kan copywriters specialiserade på radio copywriting eller resor copywriting. Att vara en specialist i stället för en generalist brukar betala mer eftersom du kan bygga ett rykte på det området och lättare att attrahera en bas mål klient. Om du vill bli en professionell copywriter måste du läsa alltid och studera copywriting på egen hand samt praktik skriver dagligen. Marknadsföra dig själv är också avgörande, rikta in tjänster till efterfrågan på dina potentiella kunder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.