Hur blir jag en informations-samordnare?

roll en information samordnare är att samla, ordna och förmedla information och data till rätt person eller personer. För att bli en information samordnaren bör en person ha god kommunikation och analytisk förmåga. Information samordnare finns i många olika miljöer och branscher jobb, så kraven och arbetsbeskrivningar kan variera kraftigt.

Många företag som anställer information samordnarna förvänta kandidater för en utmärkt kommunikationsförmåga, eftersom de delar och ofta tar emot information från olika människor och företag. Färdigheter som ordbehandling, e-post kommunikation, arkivering och bokföring är användbara vid en samordnare. Gymnasieexamen väntas för de flesta positioner, och beroende på företagets behov, en högskoleexamen eller erfarenhet av att arbeta i ett närliggande område krävs.

Den amerikanska federala regeringen anställer information samordnarna i olika avdelningar. En sådan avdelning Food and Drug Administration (FDA). För att bli en information samordnare i denna typ av avdelning är en sökande måste ha minst en kandidatexamen i naturvetenskap, men en magisterexamen är att föredra. Den roll som en information samordnare för FDA är att hitta och analysera information om livsmedelsburna sjukdomar i USA, och sedan rapportera tillbaka till allmänheten. I denna mening kan information vara livräddande, och kräver en person som kan arbeta ett flexibelt schema och hantera stressituationer.

En annan väg att bli en information samordnare är att arbeta för en hälso-bolag i journaler avdelning. Den roll som en information samordnare i denna typ av inställning är att se till att bokföring av patienten filer görs på ett sätt som följer alla lagar och riktlinjer. Jobbet kan låta enkelt, men det är samordnaren i allmänhet som ansvarar för alla poster, och har att se till att lagarna följs, filer är stängda vid lämpliga tidpunkter, och att indexering görs korrekt för alla filer.

Den som vill arbeta inom teknologiindustrin skulle kunna bli en information koordinator för ett privat företag, eller till en icke-vinstdrivande organisation. Inom tekniksektorn, är information som samordnare för att organisera och driva databaser, hantera e-post grupper, utredningar svar, och organisera de tekniska aspekterna av möten och konferenser. Samordnarna i denna typ av inställning bör vara erfarna arbeta med datorer och använda Internet. En examen i datalogi eller ett närliggande område är bra, men inte alltid nödvändigt.

Ett bra sätt att bli en information samordnare är att först kontakta lokala företag och ideella organisationer och frågar om uthyrning krav. Finjustera ett CV för att markera kompetens som motsvarar kraven för den typ av position som söks. Överväga att vidta alla yrkesinriktade utbildningar som krävs för att uppfylla de utbildningsmässiga kraven på en information samordnare position. Det är också acceptabelt att ställa ett företag om praktik eller möjligheter som volontär som kan hjälpa en person att få den erfarenhet som krävs för att bli en information samordnaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.