Hur blir jag en arbetsterapeut?

att bli en arbetsterapeut ska du fylla i eftergymnasial utbildning i socialt arbete, psykologi, eller arbetsterapi. Dessa program finns på högskolor, universitet och karriär högskolor. Det tar minst två år av skolgång, förutom en arbetslivserfarenhet komponent. Universitetsutbildningar är ofta fyra år långa, med extra kurser finns att utvidga programmet till fem eller sex år i längd.

Arbetsterapeuten är en utbildad professionell som hjälper människor lära om de grundläggande liv kompetens som krävs för att vara en oberoende vuxen. Seniorer och personer som har upplevt en allvarlig olycka, hjärnskada eller större psykisk sjukdom kräver ofta hjälp av en arbetsterapeut. Beslutet att övergå till eller från ett självständigt liv är baserat på patientens förmåga att behärska dessa färdigheter.

Att studera arbetsterapi, måste du ha slutfört kurser i matematik, biologi, engelska och anatomi. Alla dessa kurser är bakgrunden som krävs för att lyckas inom detta område. Få värdefull arbetslivserfarenhet genom volontär i en rehabilitering sjukhus, stroke vårdkapacitet eller pensionärer hem.

Vissa länder har krav på tillstånd för den som vill bli en arbetsterapeut. De sökande måste klara en examen stat tillstånd för att arbeta som arbetsterapeut. Läs mer om kraven i ditt tillstånd och se till att du har gjort alla de utbildningsmässiga och erfarenhet krav innan du ansöker.

roll som arbetsterapeut är centralt för rehabilitering av patienter och deras familjer efter en olycka eller sjukdom . Det är mycket viktigt att ha god kommunikationsförmåga, medkänsla och tålamod i denna roll. Identifiera en mentor och arbeta med dem för att lära sig den rätta balansen mellan professionella och personliga relationer, som du blir en arbetsterapeut.

Som du avancera i din karriär som en arbetsterapeut, hålla dig uppdaterad med de senaste tekniker och teorier genom att delta i seminarier, föreläsningar och deltid kurser. Den lokala sammanslutning av arbetsterapeuter, behandling på sjukhus eller universitet tillhandahåller ofta dessa program. Arbetsterapeuter upplever ofta att arbete med privata hälso-planer och försäkringsbolag. Grupphem, regeringar och socialarbetare förlita sig på dem för stöd, vägledning och information för att korrekt stödja patienter på vägen till återhämtning.

Många som har erfarenhet som personligt stöd arbetstagare eller sjuksköterskor göra övergången till att bli en arbetsterapeut. Sök till lokala universitet eller högskola, och be för akademiska krediter för alla tidigare utbildning och arbetslivserfarenhet. Detta kommer att minska antalet kurser som du måste ta för att bli en arbetsterapeut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.