Hur blir jag en Senior Projektingenjör?

väg att bli en senior projektingenjör kräver engagemang, disciplin och yrkesskicklighet, och tar minst 10 till 15 år av arbete efter examen att uppnå. En projektingenjör ansvarar för samordning av byggprojekt. En senior projektingenjör är normalt ansvarar för tillsynen projektet ingenjörer, konstruktion tekniker, och tekniker.

Alla senior projektledare ingenjörer har en universitetsexamen i teknik. Det finns en rad olika tekniska discipliner, men de flesta senior projektledare ingenjörer är mekaniska eller civilingenjörer. För att uppfylla kraven för införsel till en teknisk examen måste de sökande ha höga betyg i gymnasiet kalkyl, algebra, fysik, teknik och engelska kurser. Ytterligare kurser och en skriftlig tentamen är en del av processen för att erhålla en professionell ingenjör beteckning (P. Swe), vilket krävs för att arbeta som en projektingenjör.

Det finns två områden av liknande arbete erfarenhet som är nödvändig för att bli en senior projektingenjör: teknisk erfarenhet och erfarenhet av projektledning. Typiskt, senior projektledare ingenjörer har minst 10 års erfarenhet som en projektingenjör. Denna roll kräver en betydande kunskap och gott omdöme, som fattiga beslutsfattande kan få ödesdigra konsekvenser.

Engineering erfarenhet är oftast fokuserar på en specifik bransch. Detta ger möjlighet att utveckla bredden och djupet av kunskaper som är väsentliga för att lyckas i denna roll. De ledande projektingenjör förväntas spela en ledande roll, ge vägledning och stöd till övrig personal.

Projektledning är en särskild färdighet uppsättning, som kräver tid och ansträngning att lära sig. Även om det finns utbildningsprogram och kurser, faktiskt erfarenhet av projektledning är centralt för att bli en senior projektingenjör. Denna typ av erfarenheter som kan vinnas utanför verkstadsindustrin fältet och sedan tillämpas på denna roll.

ingenjörer som arbetade inom sin disciplin i en annan roll än projektingenjör kan fortfarande kvalificera för att bli en senior projektingenjör. De kan dock behöva fylla i ytterligare kurser i projektledning eller slutföra en magisterexamen i företagsekonomi (MBA). Dessa kurser bör kombineras med arbetslivserfarenhet som innefattar kunskap i projektförvaltning och tekniska utbildning.

Standarden karriär för att bli en senior projektingenjör är att få en position som en projektingenjör. Att arbeta under överinseende av de ledande projektingenjör, han eller hon är ansvarig för att ge stöd till de administrativa processer som krävs för ett stort projekt. Med tiden, graden av ansvar ökar, så att ingenjör är slut ges en del av projektet att hantera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.