Hur blir jag en Legitimerad psykolog?

En legitimerad psykolog är en psykisk hälso-och sjukvårdspersonal som har genomgått en omfattande utbildning, fortbildning, och tillståndskrav. Han eller hon kan tillhandahålla rådgivning och beteendeterapi till personer med psykiska sjukdomar, missbruk, problem äktenskap, depression, eller en mängd andra liv betonas. För att bli legitimerad psykolog, måste en person normalt få en doktorsexamen eller PsyD från en ackrediterad skola, praktik under övervakning under ett till två år, och passera en licensiering undersökning är specifika för hans eller hennes stat eller land.

En person som vill bli en legitimerad psykolog typiskt stora i klinisk psykologi eller en närstående samhällsvetenskap i ett fyra-års grundutbildning skolan. Han eller hon vanligtvis får en allmän psykologi utbildning, som omfattar flera sub-discipliner inom området. En grundutbildning kan ta grundläggande kurser i kognitiva, beteendemässiga, familj, onormal, och utvecklingspsykologi. Dessutom ofta han eller hon är skyldig att vidta avancerad statistik kurser för att lära sig om olika forsknings-metoder och deras tillämpningar.

Nära slutet av en studerandes grundutbildning, han eller hon kan ansöka om att ackrediterade forskarutbildningen, besluta i vilken specialitet att bli legitimerad psykolog, och ta examen rekord undersökning. När antagen till en skola, möter den studerande oftast med rådgivare och professorer att skissera ett specifikt studieprogram. En typisk forskarutbildning i psykologi skolan tar ungefär sex år att slutföra, under vilken en student tar mycket detaljerad kurser i hans eller hennes specialitet. Han eller hon vinner omfattande kunskaper om den typ av psykisk vård, hur man kan diagnostisera sjukdomar och olika rådgivning och strategier terapi.

En person som vill bli en legitimerad psykolog i en klinisk specialitet tillbringar i allmänhet det sista året av hans eller hennes doktorandprogram praktikant på ett mentalsjukhus, där han eller hon vinner praktisk erfarenhet att förhandla direkt med kunderna. För att examen är en student normalt krävs för att slutföra en avhandling om ett ämne som till hans eller hennes specialitet. Efter det framgångsrika slutförandet av alla kurser, utbildningsbehov, och en avhandling, är den individuella disputerade eller PsyD.

Många stater och länder kräver ny personal att arbeta under ledning av erfarna psykologer i upp till två år. Efter att ha fått tillräcklig erfarenhet, kan en individ bli en legitimerad psykolog genom ett skriftligt prov som administreras av styrelsen för hans eller hennes stat eller land. Licensiering kraven varierar mellan olika platser och specialiteter, men de flesta tentor testa en ny psykolog förståelse av etik och principerna för kliniskt bruk. En psykolog som passerar hans eller hennes tillstånd examen kan arbeta självständigt och ha en givande karriär.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.