Hur blir jag en Andning Tekniker?

Andningsvägar tekniker, även ofta kallad luftvägarna terapeuter, arbete under ledning av en läkare och utföra olika typer av behandlingar på patienter i alla åldrar som har lung villkor. De utför även diagnostiska tester för att avgöra vilken typ av lung sjukdom en person har. Terapeuter kan arbeta med patienter som har emfysem, astma, lungcancer och andningsbesvär till följd av trauma. De arbetar på alla områden i ett sjukhus bland annat akuten, neonatal intensivvårdsavdelning och onkologi.

Även om många personer som blir en respiratorisk tekniker arbetar på sjukhus, de är också anställd på rehabiliteringscenter och hem organ sjukvård. Tekniker som får kompletterande utbildning kan göra sova studier och pulmonell funktionstest. Ytterligare möjligheter för andningsorganen terapeuter astma utbildning och försäljning utrustning.

närvarande i USA, för att bli en respiratorisk tekniker en individ kommer att behöva tillstånd i den stat som han eller hon planerar att öva i. För att berättiga till ett statligt tillstånd måste den sökande examen från ett ackrediterat luftvägarna terapi program. Ackrediterade program finns genom utskottet för Ackreditering för Respiratory Care. Behörighetskrav varierar beroende på program, men ofta kräva att studerande har tävlat klasser i kemi och biologi före antagning.

De flesta program för att bli en andningsorganen tekniker eller terapeut är två år lång och ett intresseföretag grad tjänas in. Fyraåriga kandidatexamen program samt mastersprogram graden finns också. Eleverna får lära sig att bedöma patienter och ge behandling, till exempel leverera läkemedel, förvaltning andas behandlingar, placera en andning röret i patientens luftstrupe och övervakning en mekanisk fläkt.

Classroom arbete kommer att slutföras och omfattar kurser i anatomi, fysik, mikrobiologi och farmakologi. Klasser i patientens bedömning, luftvägssjukdomar och protokoll behandling kommer också att omfattas. Studenter måste fylla i en praktikplats på ett eller flera sjukhus. Rotationer kan omfatta vård områden, såsom intensivvårdsavdelning, barnmedicin och bränna enheten.

Förutom en förbipasserande statsexamen, de flesta delstater i USA föreskriva att sökande skall passera en brottslig bakgrund kontroll för att bli en respiratorisk tekniker. Förutom den statliga licensen erbjuder Nämnden för Respiratory Care (NBRC) också en nationell certifiering. Ytterligare certifieringar kan också tjänas genom NBRC. Till exempel är en sömnstörning specialitet tentamen erbjuds för terapeuter som vill specialisera sig i sömnen studier. Andningsvägar terapeuter måste förnya sin licens vartannat år i USA och måste vidta fortsatta klasser utbildning för förnyelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.