Vilka olika typer av ekonomiskt stöd?

Studenter som först överväga college och hur de kommer att betala för det kan bli överväldigade med ekonomiskt stöd alternativ som presenteras. I de flesta fall kan ekonomiskt stöd alternativ indelas i två huvudkategorier-bidrag och lån. Ett bidrag för alla avseenden, är ett lån som inte behöver betalas tillbaka. Denna kategori kan också omfatta förlåtligt lån, om skulden kommer att betalas av staten eller någon annan institution, om vissa villkor är uppfyllda.

Bidrag kommer i två olika former, stipendier och allmänt studiestöd. I vissa fall får bidrag till förfogande för studenter av någon anledning. Ett av dessa bidrag, i USA, kallas för Pell Grant, som finns för nästan alla studerande bedriver en första grundexamen. Stipendier bygger ofta på resultat, antingen i akademiker eller kanske i en sport eller musik. Dessa är en annan form av ekonomiskt stöd utan krav på återbetalning.

Studielån behöver betalas tillbaka, men kan struktureras på ett sådant sätt att betalningen inte startar förrän efter graduationk eller åtminstone inte förrän den studerande sjunker under ett visst antal krediter timmar varje termin. När det startar, det finns en sex till nio månaders frist. Vid det tillfället utbetalningarna påbörjas. Beroende på vilken typ av lån kan läggas ränta redan från början, eller kan endast inledas i slutet av den amorteringsfria perioden.

Mest ekonomiskt stöd, åtminstone i USA, är en produkt av den federala regeringen, som vill främja en utbildad arbetskraft. Detta är dock inte den enda typ av finansiellt stöd. Det finns också ett statligt finansiellt stöd och även stöd från privata organisationer, genom i form av stipendier. Hör med din lokala finansiella stöd rådgivare för mer information om alla program som kan vara tillgängliga för dig.

En viktig form av stöd en stat erbjuder, men det är sällsynt att den kan betecknas som stöd, är in- statliga undervisning. Detta är ett rabatterat pris utanför ordinarie undervisning priser för de studenter som väljer att delta i en offentlig högskola eller universitet i hemlandet. Det kan finnas andra krav att vara berättigade till detta, till exempel bor i staten en viss tid.

En annan form av ekonomiskt stöd som erbjuds är något kallas arbeta studera. I denna situation, studenten volontärer vissa av hans eller hennes arbete i tjänst till universitet eller högskola, i utbyte mot en kredit på en del av kostnaden för deltagande i kollegiet. Detta kan avsevärt minska det belopp som kommer från universitetet efter en period av fyra år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.