Vilka kunskaper behövs för Loan Officer jobb?

arbeta i inteckning industrin kan vara en lönsam och givande karriärval. Lånerådgivare ansvarar för ursprung bostads-och affärsområde hypotekskrediter. Lånehandläggare arbeten kräver en mångfald av kunskaper, att lyckas i inteckning industrin är det viktigt för ett lån officer som inte bara det även i dessa färdigheter, utan att utmärka sig i dem.

lånehandläggare jobb försäljning positioner, och därför framgångsrika lån officer är ett som är mycket bekväm och väl förtrogen med alla aspekter av försäljningsprocessen. Ett lån officer bör vara skicklig på att attrahera och behålla kunder, konsekvent uppföljning med potentiella låntagare som ansöker om försäljning, övervinna invändningar och avsluta affären.

Historiskt har det vanligaste sättet att låntagare kontaktat långivarna var genom telefon. Även om Internet är nu en stor källa till kontakt för kunder med långivare, är telefonen fortfarande en integrerad del av ett lån officer jobb. Även i en ålder av Internet, är det fortfarande viktigt för en inteckning professionell att vara skicklig i telefon.

Faktum telefon färdigheter är så viktiga att många inteckning företag sin lån officerare med ett skript eller riktlinjer för hur man talar med andra låntagare i telefon. Skript ge medarbetarna en beprövad konstruktion som fungerar. För lånet officer i ett företag som tillhandahåller en försäljning manus, den viktigaste faktorn till framgång på telefonen är helt enkelt efter och genomförandet av riktlinjerna.

För ett lån officer i ett företag som tillhandahåller ingen etablerad telefon riktlinjer är det avgörande att få utbildning om effektiva telefon tekniker. Att vara skicklig på att telefonen är mer än att bara vara artig, med en behaglig röst och besvarar några av de som ringer frågor. En lyckad inteckning officer kan ta kontroll över en konversation och exakt fastställa låntagarens specifika behov och önskemål.

Professional skriftlig kommunikation är ett annat viktigt skicklighet som ett lån officer bör ha. Det finns allt fler låntagare som företag kontaktar inteckning via Internet och via e-post. Många kunder kommer att avgöra vem de vill eller inte göra affärer med, genom kvaliteten på skriftlig kommunikation. Därför lånet handläggare som kan kommunicera tydligt och professionellt ger sig själv en bättre möjlighet till att locka och behålla kunder.

lånehandläggare arbeten kräver också förmåga att kommunicera med andra låntagare från olika etniciteter, nationaliteter, kulturer, religiös bakgrund, socioekonomisk status och utbildningsnivå. Som med all försäljning ståndpunkter, människor färdigheter är ett måste. Kunderna brukar välja att göra affärer med människor de tycker om och litar på, och människor kompetens är en viktig del av detta.

inteckning processen kan vara mycket komplicerat och de bästa inteckning yrkesverksamma är de som är detalj-orienterad, grundlig, noggrann, och bekväm med att göra matematik. Slutligen lånehandläggare arbeten kräver ett engagemang för ärlig, etiskt beteende, en önskan att ge bästa möjliga kundservice och åtagandet att bevilja ett lån som passar kundens behov och önskemål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.