Vilka är de olika finansdirektör jobb?

Det finns flera typer av jobb finansdirektör. Samtliga av dessa kräver en examen i ekonomi som en förutsättning. Den exakta innebörden av det arbete beror på vilken typ av finansiering grad den sökande har, hans eller hennes särskilda intressen, och alla praktiska arbetet erfarenheter som de kan ha ett visst område. Finansdirektör jobb kan delas upp efter vilken typ av arbetsgivare. Dessa kan inkludera vinstdrivande företag, ideella organisationer och myndigheter.

En finansiera regissörens arbetsbeskrivning ofta innehålla många tekniskt ansvar. Övervaka budgetprocessen är en viktig del av jobbet. Att se till verkliga kostnader och intäkter stanna på målet med denna budget är en annan huvuduppgift. Vissa finansiera direktörer kommer också att övervaka investerarrelationer för ett företag. Andra kan arbeta tyst bakom kulisserna, och låta någon annan hantera alla PR-uppdrag. En del av dessa jobb kan också falla under titeln comptroller.

Som med alla jobb, en chef för finansiering jobb innebär ofta att arbeta i en avdelning under någon annan innan tillräcklig erfarenhet har vunnits att ta ett ledarskap ställning. Därför att de som vill komma in i sådana positioner måste ofta arbeta sig upp genom leden av en ekonomiavdelning, eller något annat område som omfattar ekonomisk förvaltning. Med detta sagt kan det finnas vissa mindre företag, eller mindre statliga organ, som kommer att fylla ett jobb ekonomichef med en college examen som har en examen i annat lämpligt ämne.

Den vanligaste finansdirektör jobb är de som vinstdrivande företag. Beroende på företaget, kan dessa arbeten vara mycket konkurrenskraftig. Många är ofta fyllda inifrån leden, belöna dem som är villiga att ha tålamod och arbeta sig upp genom leden i företaget. Detta kan innebära att en ambitiös person kommer att få vänta länge för att bli en ekonomichef. Därför kan de som befinner sig i denna situation, men utan tålamod, behovet av att så småningom söka andra företag i syfte att avancera i arbete finansdirektör.

regeringar, såsom städer, län och skolledningen, tenderar också att hyra för många jobb finansdirektör. Ofta kommer de som hamnar i denna typ av arbete, har en specialiserad examen i den offentliga sektorns finanser. Detta beror på inkomstsidan och utgiftssidan är så mycket annorlunda än i privata företag. Det finns många regler och förordningar som särskilt gäller de lokala myndigheterna, vilket innebär att finansdirektör är skyldig att ha en mycket omfattande kunskap om dessa regler och föreskrifter.

Ideella organisationer kommer också att erbjuda finansiering direktör jobb från tid till annan. Även om vissa av dessa enheter är små och kan därför bero på en VD eller chef att agera som finansdirektör också. Återigen, det finns specialiserade regler och föreskrifter för ideella organisationer som är annorlunda än för vinstdrivande företag. Dessa regler måste följas strikt för att bibehålla en ideell status.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.