Vilka är de olika Phlebotomist Karriär?

Phlebotomist karriär omfattar ritning blod för användning i medicinska ingrepp, till exempel blodprov och blodtransfusioner. Arbetsuppgifterna för jobbet är ganska specialiserade, och därför phlebotomist karriärer utgör ett relativt smalt område. För dem intresserade av en sådan karriär, men det fortfarande finns val som måste göras.

De flesta alternativ för phlebotomist karriärer fokuseras på arbetsplats. Det finns många olika typer av platser en phlebotomist kan utöva sin kompetens. Ett sjukhus är det mest uppenbara plats, men blod arbete sker även i läkarens kontor, medicinska laboratorier, hem hälsovård och lång sikt och sjukvårdsinrättningar för att nämna några. Vidare är medicintekniska jobb behövs också i andra institutioner, såsom fängelser och vissa skolor, särskilt universiteten.

Det viktigaste för phlebotomist är att hitta en plats där de kommer att bekväm arbetsställning. Inte alla platser kommer att fungera för alla. Vissa kanske inte uppskattar långa timmar, eller krav skift, ett sjukhus har. Andra kan tycka att saker och ting gå för långsamt på läkarens kontor. Vissa kanske gillar den säkerhet som kommer från arbete på ett fängelse och som är anställd av regeringen. Andra kan tycka att det är mycket obehagligt. Det handlar om en fråga om personlig preferens.

På ett sjukhus, innebär arbete två primära uppgifter. Vissa phlebotomists göra rundor runt sjukhuset, kontroll läkarnas order till sjuksköterska stationer och utföra det arbete som behövs. Andra kan arbeta i ett labb, där öppenvården tjänster kan utföras på dem som kommer i enligt överenskommelse eller på en walk-in basis. Vissa får göra lite av båda. Vissa phlebotomist karriär innebär särskilt arbetar på akuten. Denna specialisering är vanligtvis bara sett på de största sjukhusen, kommer dock.

Phlebotomist karriärer centrerad kring ett medicinskt laboratorium har sannolikt arbetsuppgifter mycket lika dem som arbetar på ett sjukhus labb. De kommer att ansvara för att dra blod från dem som kommer in med en läkares order. De kan också ansvara för hantering spårbarhet material, såsom exemplar för narkotika-skärmar.

Phlebotomists i andra hälsovårdsmiljöer kommer alla utför nästan samma funktioner, även om många kanske inte behöver oroa om spårbarhet. Oavsett vilken typ av karriär inställning som väljs, måste en phlebotomist vara personlig och ha en lättsam stil, men ändå behålla professionalism i alla lägen. Teckning blod från vem som helst kan vara svårt. Detta gäller särskilt för barn, som kan stå emot, vilket kräver ännu mer tålamod och förståelse. Därför om någon är obekväm att arbeta med unga barn, bör de ta hänsyn till detta, som vissa anläggningar behandla fler barn än andra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.