Vad ska jag förvänta mig av en anlagsundersökning?

En anlagsundersökning hjälper människor att hitta lämpliga yrken genom att bedöma sådana områden som skicklighet, egenskaper personlighet, personliga intressen och förmåga att arbeta i grupp. Vissa yrkesinriktade prov delas upp i sektioner som omfattar anlagstest för matematik, skriva, vokabulär och teknisk kunskap, medan andra huvudsakligen inriktas på personlighet bedömning. En anlagsundersökning kan tas av ungdomar, unga vuxna eller andra som vill göra en medelålderskris karriär förändring. När förmågan bedömningen har avslutats, en rad frågor som presenteras oftast att matcha kompetens med områden av personligt intresse.

Myers-Briggs test är förmodligen den mest utbredda anlagsundersökning. Detta test fokuserar främst på att definiera personlighetsdrag och att undersöka hur individer rör grupper och siffror myndighet. En Myers-Briggs test kan ges av arbetsgivare för att bestämma om arbetssökande besitter egenskaper som är lämpliga för ett visst jobb.

Myers-Briggs test presenterar en rad frågor som frågar om personliga preferenser för att arbeta i grupper, miljöer som är mest bekväm för individer och hur man kan föredra att kommunicera. Provet består vanligtvis av 50 till 75 flervalsfrågor. Det används inte bara för att bedöma yrkesutbildning förmågor, utan att definiera personlighetsdrag och egenskaper relation också.

Det finns andra yrkesinriktade tester som fokuserar enbart på individens intresseområde och matcha dessa intressen med specifika yrken. En anlagsundersökning av denna typ kommer normalt ställa en rad frågor som informerar sig om intresse för att arbeta på problemlösning, kreativa uppgifter, organisation eller mekanik. De områden av intresse är sedan ihopkopplade med matchande karriärer. Till exempel, en vars prov svaren visar ett stort intresse i organisation och problemlösning kan få förslag till yrken som innebär företagsekonomi eller matematik.

En annan typ av anlagsundersökning åtgärder yrkesinriktad aptitude utöver den enskildes område av naturintresse. En yrkesinriktad lämplighetsprov innefattar i allmänhet flera flervalsfrågor delas upp i allmänna kategorier, till exempel matematik, naturvetenskap, mekanik, läsa och skriva. Det område som får mest rätt svar anses allmänt vara den starkaste område skicklighet.

När kompetensnivå har fastställts en rad frågor om personliga önskemål och intressen kommer oftast följa. Detta tenderar också att vara ett val avsnitt som frågar om personliga preferenser för att arbeta i grupp samt konstnärliga och ekonomiska intressen. De två proven analyseras sedan för att hitta yrken som matchar individens nivå och efter det viktigaste intresse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.